Forhandlingene mellom Telenors tv-distributør Canal Digital og det amerikanskeide tv-konsernet Discovery Networks er i gang igjen etter at TVNorge og resten av Discoverys tv-kanaler gikk i svart ved midnatt søndag.

I går onsdag skal TVNorge-sjef Harald Strømme ha sendt Telenor et nytt tilbud som etter eget utsagn er et bedre enn det opprinnelige, men ingen løsning skal så langt være på trappene.

Nå tar også landets kulturminister bladet fra munnen og ber partene komme frem til enighet slik at nærmere tre millioner tv-seere får tilbake tv-bildene.  

- Staten er ingen part, så det er opp til Telenor og Discovery å komme frem til en avtale. Jeg håper og har all grunn til å tro at partene er bevisst hvilket ansvar de har, sier statsråd Linda Hofstad Helleland til Kampanje.

Ifølge Dagens Næringsliv skal partene også ha vært på kontoret til statsråden i Kulturdepartementet for å orientere om utviklingen i saken.

- Situasjonen er først og fremst kjedelig for tv- seerne, og jeg håper partene raskt kommer frem til enighet, sier Helleland.