I dag presenterer Erna Solberg sin nye regjeringskabal i ekstraordinært statsråd. Et av kortene som skiftes ut er kulturminister Thorhild Widvey. Alle piler peker nå mot Linda Hofstad Helleland som hennes etterfølger.

Les også: PR-rådgivere om Helleland: - Folkelig, tydelig og erfaren

I et intervju med Dagsavisen én dag før offentliggjøringen av den nye regjeringen, sier Widvey at hun har brukt de drøye to årene siden hun tok over posten godt.

- Jeg har levert 100 prosent fra den dagen jeg tok over. Hvorfor ikke bruke muligheten til å utøve politikk når man er i posisjon? Dette er vesentlig for hvordan de ulike kulturdebattene går. Det blir for mye symbolpolitikk og for lite realiteter, sier hun til Dagsavisen.

Hun kaller Norge «Europas grønne gren».

- Vi har et yrende kulturliv som skaper et mangfold. Jeg er imponert og stolt.