I snitt 1.532.000 seere fikk med seg hele gårsdagens håndballfinale mellom Norge og Nederland. Det ga en andel på hele 84 prosent blant alle seere over 12 år.

- Vi har hatt tidenes satsing på et håndballmesterskap og teamet vårt i Danmark har gjort en formidabel jobb med å skape den sterke TV 2-signaturen på sendingene, sier nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2.

På det meste var 1,85 millioner seere innom kampen.

Dette er den nest mest sette kampen i et håndball-VM noensinne. Kun VM-finalen i 2011 mellom Norge og Frankrike har hatt høyere seertall. Da var det 1,6 millioner som fulgte hele kampen.

- Når vi er godt over 1,8 millioner seere på det meste i finalen, så sier det gledelig nok at tv fortsatt står enormt sterkt. Så skal vi huske at tallene via andre plattformer kommer på toppen av dette igjen. TV2.no har også hatt en rekordsterk desember, takket være de norske håndballjentene, kommenterer Jan Ove Årsæther.

Søndagens finale ble en langt mer behagelig kamp enn fredagens semifinale mot Romania, som var en håndballthriller av dimensjoner. I snitt 1.468.000 nordmenn satt på kanten av sofaen under hele semifinalen. Det ga en andel på 66,4 prosent.

Forrige seertopp i årets håndball-VM kom da 1.294.000 seere fulgte kvartfinalen mot Montenegro.

Etter håndballfinalen var seerne sultne på krim. 541.000 fikk med seg premieren på Anne Holt-serien «Modus» på TV 2.

- Kombinasjonen av Anne Holt og et vellaget drama fra «Modus»-regissøren samt solide skuespillerprestasjoner trigget de norske tv-seerne. Vi håper seerne vil fortsette å følge oss på søndagene i ukene som kommer eller på TV 2 Sumo. «Modus» er en serie som har nye tvister og overraskelser rundt hjørnet og spenningen stiger, sier Nina Lorgen Flemmen som er direktør for internasjonale programmer i TV 2.