Mandag 2. november kommer et nytt blad i salg under navnet «Noobworks Mineworld» og bladet vil det ble det andre magasinet i verden som skal handle om det å spill dataspillsuksessen «Minecraft».

- Å koble et papirmagasin med en sterk YouTube-kanal er nytt og spennende, sier daglig leder Øyvind Therkelsen i det relativt unge forlaget Orage som står bak utgivelsen.

Forlaget Orage ble etablert i 2012, og gir ut magasiner, brukerguider, fakta- og temabøker. 

Den nye magasinsatsingen bygger på suksessen til en av Norges største YouTube-profiler, Joachim Haraldsen, alias Noobwork.

Noobwork, er mest kjent for å spille Minecraft og har rundt 120.000 følgere på YouTube og flere millioner visninger hver måned. Nå skal han forsøke å kommersialisere ytterligere på suksessen han opplever på verdens største videodelingsplattform.

- Magasinet er fullt av gode tips og triks, og jeg får muligheten til å forklare litt mer av det jeg gjør på skjermen. Vi skal også ha morsomme konkurranser i hvert nummer, hvor vinnerne får muligheten til å spille sammen med meg. Det er ikke bare de som synes det er gøy, sier Joachim Haraldsen. 

Bladet er basert på Dennis Publishing´s suksess: «Minecraft World» og Orage er første forlag som har signert avtale med Dennis på Minecraft World-magasin.

Noobworks Mineworld skal komme ut i et opplag på 30.000 og en spredning på 4.300 utsalgssteder via Bladcentralen.

– Vi er i sterk vekst, og noe av grunnen til det er nok at vi har muligheten til å kaste oss raskt rundt. Nå har Minecraft-bølgen vært over oss i noen år allerede, så det var på høy tid å gi ut noe som både er nyttig og gøy for alle som liker spillet. At vi fikk med superstjernen Noobwork på laget, er selve rosinen i pølsa. Vi synes det er utrolig spennende å koble sosiale medier og print på denne måten, det er første gang det gjøres her i landet, sier forlegger Øyvind Therkelsen. 

Noobworks Mineworld vil komme ut 12 ganger i året. Første utgave vil være i salg fra 2. november. I 2016 vil Mineworld komme ut i Sverige og Danmark med Noobworks svenske og danske kollegaer. Disse vil da spille sammen på tvers av landegrensene og invitere med seg lesere til å få spille sammen med dem.

Fra nett til print:

Det nye bladet Noobworks Mineworld skal komme ut i et opplag på 30.000.