I fjor annonserte brødrene Bård og Vegard Ylvisåker at 2015 ville bli et sabbatsår fra tv-skjermen. Nå har de ombestemt seg og skal i gang med en femte sesong.

- Vi sa til pressen i fjor at vi kanskje skulle bruke 2015 på å gjøre dukketeater eller en dokumentarfilm om hai og jobbe litt med noen prosjekter i USA. Dukketeateret og dokumentarfilmen strandet. Vi jobber fortsatt med noen prosjekter i USA, men der tar ting litt tid. Så da TVNorge spurte veldig pent om vi ville ta en sesong til med «I kveld med Ylvis Live» var det litt vanskelig å si nei, sier Vegard Ylvisåker i en melding

 – Vi er veldig glade i TVNorge, og har en langsiktig avtale med kanalen. Vi elsker å lage TV, spesielt når det er direktesendt og det sitter mange mennesker i salen, legger Bård til.

Fjorårets sesong av «I kveld med Ylvis Live» ble direktesent fra Folketeateret og ble i snitt fulgt av 442.000 tv-seere. Programdirektør Eivind Landsverk i TVNorge sier i meldingen at Ylvisbrødrene står i særstiling i kanalens humorsatsing.

- Ylvis-brødrene har betydd svært mye for TVNorges store humorløft, og sammen med Calle og Magnus har de funnet en magisk resept. Prestasjonen deres i fjor, med live-overføring av ti elleville show foran totalt 14 000 mennesker, overgikk det meste jeg har sett i løpet av mine 30 år i TV-bransjen. Vi er stolte av å ha dem på programmet igjen, sier Landsverk.