TV 2 er første selskap i Norden som bruker algoritmer, roboter, til å analysere det som skrives om programmene deres på internett. Det skriver Finansavisen i dag.

- Nå vet vi hva som er grunnen til at folk setter seg ned foran tv-en for å se et program. Vi kan forutse hvilke temaer som vil slå an i ulike programmer, hvilke gjester som trekker seere eller om programlederen fungerer. Dermed kan vi justere programkonsepter fra uke til uke, sier programdirektør Trond Kvernstrøm.

Kvernstrøm sier også at TV 2 tidligere bare kunne gjette seg til hvorfor Farmen var en suksess, men at de nå vet hvorfor. Algoritmer bruker blant annet til å analysere kommentarer på Facebook. Hittil i år har TV 2 registrert over 10.000 kommentarer om Farmen på internett. 

Informasjonsstrømmen som kan brukes til analyser ser bare ut til å øke. Hvert kvartal dobles antall kommentarer som legges igjen på TV 2s Facebook-vegg, opplyser Finansavisen.