Torsdag presenterte Discovery våren på TVNorge. Oppskriften som skal gi ny vekst, etter to sesonger med tilbakegang, er mer humor og mer sport.

- Norgesmester i humor er ikke noe du er, det er noe du har vært og kan bli. Vårt mål er å ta tittelen enda en gang. Derfor setter vi på fire av våre sterkeste og mest kjente humorprogrammer denne våren. I tillegg har vi fått med oss noen av Norges sterkeste tv-navn i våre nysatsinger. Det skulle legge grunnlag for en trygg, god og topptung TV-vår, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

«I kveld med Ylvis Live» er tilbake etter ett år av skjermen. Det er også humorsøndagen som består av «Neste sommer» og «Thomas Giertsen: Helt perfekt». Humorsatsingen rundes av med «Brille» med Harald Eia og Bård Tufte-Johansen.

Også gamle TVNorge-kjenninger som «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», «4-stjerners middag» og «Typisk deg med Petter Schjerven» er tilbake over nyttår.

Nysatsingene består av «I hodet på Tufte» med Olaf Tufte, «Koht og kidsa» med Christine Koht og «Berserk», som denne gangen har med seg Anne-Kat. Hærland og Hans Petter Baarli på ekspedisjon, i tillegg til ekspedisjonsleder Jarle Andhøy.

Som Kampanje skrev i går har Discoverys grep på de yngste seerne blitt svekket de siste to årene. Nå er det svært lite som skiller Discovery og konkurrenten TV 2 blant ungdom.

Les mer: Discovery mister grepet på ungdommen

- Vi har vokst hver eneste sesong fem år på rad frem til i år. Slik innsats koster, og vi har både kjent på melkesyre og blodsmak i motbakkene. Men nå har vi fått tilført ny energi. En solid dose karbohydrater i form av en ny sportskanal og betydelige investeringer i nye rettigheter. Vi har boksehanskene på og er klare for en ny, tøff tv-sesong, sier Harald Strømme, sjef i TVNorge og Discovery Networks.

- Kombinasjonen av en sterk, norsk underholdningsmeny, sammen med en stadig voksende sportsbuffé, gjør at vi er rigget for ny vekst i året som kommer, sier Strømme.

Discovery-gruppen sitter blant annet på rettighetene til VM-kvalifiseringen i fotball, Europaligaen, tysk Bundesliga, norsk klubb- og landslagshåndball, verdens to største golfturneringer, PGA Tour og Masters, French Open og ishockey-VM i 2016.