Schibsted er i ferd med å bli enige med eierne av 75 prosent av aksjene i Hemnet. Swedbank og Svensk Fastighetsförmedling, som til sammen eier 50 prosent av aksjene i Hemnet, besluttet å selge til Schibsted i mai 2015.

Schibsted blar opp 1,5 milliarder kroner på kjøpet av den svenske, digitale rubrikktjenesten Hemnet. Investeringen er omtrent like stor som da A-pressen kjøpte Edda Media i 2011. Også det svenske mediekonsernet Bonnier har vært interessert i Hemnet.

- De to eiendomsmeglerorganisasjonene Fastighetsmäklarförbundet (FMF) og Mäklarsamfundet, som eier 25 prosent hver, har gått gjennom interne prosesser. Mäklarsamfundet besluttet på et årsmøte 19. november å gi råd til sitt styre om å sluttføre en avtale om å selge til Schibsted. Mäklarsamfundet har uttrykt ønske om å beholde 10 prosent av aksjene i Hemnet, noe Schibsted ser positivt på. Schibsted har en fortsatt positiv dialog med FMF, opplyser Schibsted i en pressemelding i kveld.

Nå gjenstår formaliteter før Schibsted gjør nok et storkjøp i det internasjonale rubrikkmarkedet på nett.

- Transaksjonen er betinget av due diligence, som er ventet å ferdigstilles i løpet av de kommende ukene, og av klarering av svenske konkurransemyndigheter (KKV). Schibsted er optimistisk med tanke på mulighetene for å oppnå en klarering, melder konsernet.

Kjøpet skal etter planen bli gjennomført innen første halvår 2016. Per tredje kvartal hadde Hemnet driftsinntekter på135 millioner svenske kroner og et driftsresultat på 50 millioner svenske kroner.

- Dette er helt klart et stort og viktig kjøp for Schibsted, sa konsernsjef Rolv Erik Ryssdal til Kampanje rett før han gjør seg klar til mediekonsernets generalforsamling.

Omsetningen i 2014 var på 162 svenske millioner og driftsresultatet endte på 34 millioner.

Da Kampanje spurte Ryssdal om hvorfor Schibsted vil betale 1,5 milliarder kroner for et selskap med et driftsresultat på 34 millioner kroner, svarte Schibsted-sjefen slik:

- Fordi det har en veldig god markedsposisjon i et av våre hjemmemarkeder. Hemnet har en robust forretningsmodell og er godt posisjonert for videre vekst. Derfor ble prisen det den ble. De gamle eierne har begynt videreutviklingen, de har begynt å ta betalt. Før var Hemnet nærmest et samvirkelag, men så profesjonaliserte eierne driften. Det var selvsagt smart av dem, for da gikk jo verdien på selskapet opp. Slik sett hadde det vært ideelt for Schibsted å kjøpe Hemnet for tre år siden, men da var det ikke til salgs, sa Ryssdal.

Schibsted forteller at konsernet har vært i "tette og detaljerte diskusjoner" med aksjonærene i Hemnet siden budet ble lagt inn i mai.

Les mer: Ryssdal med nytt milliardkjøp

Les mer: Sunde: - Alt handler ikke om rubrikk for Schibsted