Norges Skiforbund (NSF) har forlenget tv-avtalen med NRK i fem nye år. Det kommer frem i en pressemelding i dag. Avtaleperioden starter 2016 og varer til 2021. Ifølge NTB har avtalen en ramme på 400 millioner kroner i perioden for Skiforbundet.

- Vi er veldig godt fornøyde med å fortsette det utmerkede samarbeidet med NRK i en ny femårsperiode. Norges Skiforbund og NRK har sammen formidlet fantastiske skiopplevelser til det norske folk. Med denne avtalen er vi sikret produksjon og formidling i verdensklasse, sier skipresident Erik Røste i meldingen.

NRK har også sikret seg de internasjonale rettighetene til 2021. Det betyr at VM i nordiske grener, VM i alpint, samt en rekke verdenscuprenn kommer til å bli vist på NRK i årene fremover.

- Vintersporten er viktig for det norske folk og derfor også viktig for oss i NRK. Med dette vil vintersport også framover være fritt tilgengelig for tv-publikumet. Dette er en jubeldag for alle som elsker å se ski på tv, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Allerede i april skrev Kampanje at NRK trolig hadde avgjort spillet om vintersporten, men en endelig avtale har det altså tatt lang tid å dra i land.

Les mer: Tror NRK har sikret seg vintersporten