I dag kunne NRK endelig bekrefte at de har sikret seg fem nye år med vintersport. Allerede i april skrev Kampanje at NRK nærmet seg ny avtale, men det har altså tatt tid å hamre ut alle detaljene.

- Thor Gjermund (Eriksen, journ. anm) sa på Mediedagene at vi var optimistiske. Det har vi vært siden april. Av og til er det nødvendig at det tar lang tid før alle detaljene er på plass og vi velger å gå ut med det, sier sportssjef Rune Haug til Kampanje.

- Det at vi har forhandlet med Infront om de internasjonale rettighetene og Skiforbundet om de norske rettighetene, og at det har vært interesse fra andre aktører, har gjort at det har vært krevende og tatt lang tid. Vi er veldig glade for at vi har fått landet begge og kan videreføre vintersportshelger på tv, sier rettighetssjef Runar Østmo.

Les mer: NRK sikrer vintersport

- Veldig langt unna Premier League
Ifølge NTB har avtalen en verdi på 400 millioner kroner for Skiforbundet, men NRK vil ikke kommentere hvor mye måtte ut med for hele rettighetspakken.

- Prisen har steget, men vi er innenfor det vi mener er forsvarlig og det som er vår ramme, sier sportssjef Rune Haug.

- Hva legger du i en forsvarlig pris?

- Det er en prislapp vi mener er forsvarlig innenfor det en allmennkringkaster i Norge kan betale for slike rettigheter. Det er nok av rettigheter vi mener ikke lenger er forsvarlige, men vi er veldig langt unna Premier League.

Fortsatt på Eurosport
Som Kampanje tidligere har skrevet har Eurosport gjennom sin store pan-europeiske rettighetsavtale hatt muligheten til å vise vinteridrett parallellt med NRK. Det har skapt hodebry for NRK når TVNorge-eier Discovery Communications har kommet inn på eiersiden i sportskanalen. I høst lanserte de også en ny norsk sportskanal.

- Det blir mer krevende å ha parallelle sendinger, sa kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til Kampanje i mai.

Men det er lite NRK kan gjøre med det, forteller Østmo.

- Eurosport sikret seg de paneuropeiske rettighetene for halvannet år siden, det er tilsvarende det de har i dag. Vi har vært innom temaet, men det er kun på Eurosport-kanalene de kan vise skirettighetene, og den konkurransen har vi hatt tidligere også, sier han til Kampanje.

- Hva har vært budskapet fra NRK når dere har snakket om dette forhandlingene?

- Jeg kan ikke gå i detaljer på det, men det har vært avgjørende at det kun er Eurosport-kanalene som kan vise det parallelt, og at det ikke går på TVNorge eller øvrige kanaler.