En drøy million tv-seere fikk med seg at Norge gjorde veien til fotball-EM enda litt vanskeligere.

Dermed ble det ingen ny seertallsrekord for TVNorge. Før kampen var det mange som trodde på ny seerrekord.

- Vi tangerer nesten vår ferske seerrekord, som også ble satt av landslaget for bare noen uker siden. Det er utrolig gøy. Det er fire år siden landslaget trakk tilsvarende seertall, og jeg forventer vel ikke akkurat at interessen dabber av på søndag. Da er i hvert fall vi klare, og skal gi alt vi kan for å gi seeren en god fotballopplevelse, sier Jan-Erik Aalbu, sportssjef i TVNorge og Discovery Networks.

Seerrekorden på TVNorge er på 1.080.000. Den kom da landslaget spilte mot Italia i oktober. Rekorden før det ble satt under Big Brother-finalen i 2001 og var på 1.033.000 seere.

Aalbu tror imidlertid at søndagens avgjørende kamp borte mot Ungarn kan gi en ny seerrekord.

- Ungarn er et lag vi helt klart kan slå på bortebane. Tar vi ledelsen i den kampen, kan det gå mot ny seerrekord, og ikke minst EM-sluttspill neste sommer. Det er noe norsk fotball både trenger og fortjener, sier Jan-Erik Aalbu.