Etter 30 år i Vårt Land og Mentor Medier, kunngjorde sjefredaktør Helge Simonnes i Vårt Land at han slutter i mediehuset. Han gir seg som administrerende direktør med umiddelbar virkning, men blir sittende som sjefredaktør til en etterfølger er på plass. 

- Det er en vanskelig avgjørelse, for jeg liker så mye ved jobben. Men jeg har ikke ork til å gå inn de tunge og problematiske omstillingsprosessene som ligger foran oss. Jeg har lagt ned så mye arbeid med positivt fortegn i dette huset, at jeg ikke ønsker å avslutte med negativt fortegn, sier Helge Simonnes til Vårt Land.

Simonnes innrømmer at det er trist å gi seg i mediehuset.

- Det er vemodig å tre av. Jeg har vært i Vårt Land og Mentor Medier i 30 år, og hadde ikke tenkt at det skulle bli en livsoppgave. Jeg har fått med meg oppgangstidene i mediebransjen. Dette mediehuset er preget av et unikt kollegafellesskap og sterkt engasjement blant leserne.  Det er fortsatt mange sider ved publisheroppgaven som oppleves positivt. Skriving og leserkontakt er stimulerende, men som øverste leder kan man ikke velge ut de lystbetonte oppgavene, sier Simonnes i en pressemelding.

Han forteller at 2015 vil bli et godt år for Vårt Land, men at det er mange tøffe utfordringer i vente:

- Vårt Land får i 2015 et av sine beste år økonomisk sett, og vi har gjort mye bra omstilling i de siste årene. Likevel er det ikke tilstrekkelig, slik markedssituasjonen nå er.  Jeg er ikke lenger motivert for å lede nye, smertefulle omstillingsprosesser. Avtalen om å kunne fratre ved fylte 60 år, ble forhandlet fram for lang tid tilbake. Nå er tiden kommet, og det er en god løsning både for Vårt Land og meg. Jeg har ikke tenkt å legge inn årene. Annen lederjobb er ikke aktuelt, men jeg ser for meg mange interessante oppgaver som frittstående rådgiver, sier Simonnes i pressemeldingen.

Konsernsjef i Mentor Medier og styreleder i Vårt Land, Per Magne Tveiten, er konstituert som administrerende.direktør fra i dag.

- Helge Simonnes har vært sjefredaktør/adm.dir. siden 1991 og er en av dem som har sittet lengst i en slik topposisjon. Han har satt spor etter seg også i bransjen, blant annet gjennom styrelederverv i Mediebedriftenes Landsforening og Norsk Presseforbund. Helge har en sjelden evne til redaksjonelt klarsyn kombinert med god strategisk og forretningsmessig teft. Vi er mange som er takknemlig for den innsats han har lagt ned, sier Tveiten.