I dag kunne kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen juble over å ha landet den viktige tv-avtalen om ski-rettigheter for de neste fem årene. Forhandlingene har pågått siden i vinter og har ifølge rettighetssjef Runar Østmo vært krevende.

Han bekrefter at rettighetsfloken med Eurosport har vært et av temaene rundt forhandlingsbordet. Som Kampanje tidligere har skrevet har Eurosport gjennom sin store pan-europeiske rettighetsavtale hatt muligheten til å vise vinteridrett parallellt med NRK. Denne rettigheten har blitt mer problematisk for NRK etter at Discovery kom inn på eiersiden i sportskanalen.

Østmo vil ikke overfor Kampanje si hvilke følger det har fått for verdien av NRKs avtale.

- Jeg kan ikke gå i detaljer på det, men det har vært avgjørende at det kun er Eurosport-kanalene som kan vise det parallelt, og at det ikke går på TVNorge eller øvrige kanaler, sier han til Kampanje.

Les mer: Må dele vintersporten med Discovery

- Skal løfte Eurosport
Sportssjef Jan-Erik Aalbu i Discovery Networks Norge ser ingen grunn til å la NRK få beholde ski-festen for seg selv.

- Det er ingen tvil om at vi vurderer om vi skal legge mer trykk på FIS-pakken. Det handler ikke bare om å ta opp kampen med NRK, men at vi har sikret oss to vinter-OL og må på banen for å gjøre kanalen mer kjent, sier Aalbu til Kampanje.

Han mener Eurosport tidligere har vært en ansiktsløs kanal, og det vil han nå gjøre noe med.

- Vi skal løfte Eurosport Norge. Vi får stadig bedre distribusjon på kanalen og må gjøre det rette for å optimalisere kanalen for det norske markedet. Det har vært lite promotering av rettighetene våre, som vi nå kan gjøre i flere flater. I takt med at vi skal ta over OL i 2018, kan det ikke være sånn at ingen har hørt om våre kommentatorer, sier Aalbu,

Jakter profiler
- Vil dere legge rettighetene på nye Eurosport Norge?

- Det skal vi se på. Dette er rettigheter som går lenge. Det viktigste året vårt er det siste året inn mot OL. Vi har tidligere også sendt akkurat det samme som NRK, men nå skal vi løfte det enda mer for det norske publikummet.

- Hvordan skal dere klare å ta seere fra NRK?

- Vi har ikke tenkt så mye på dette. Det kan være at vi henter store profiler som også skal jobbe under OL. Vi har blitt mer attraktive enn noensinne. Det kan være en del rettigheter vi vil sende direkte som NRK ikke sender. Men det er klart at NRK er kjempestore og dyktige.

Vil være med: Jan-Erik Aalbu vil ta del i skifesten som herjer i norsk ehjem i vinterhalvåret. Foto: Discovery Networks.