TV 2 henter medierettsadvokaten Tomas Myrbostad til den nyopprettet stillingen som juridisk direktør i TV 2. Myrbostad er i dag partner i advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig.

- Vi opererer i et marked hvor både rettigheter og regulatoriske rammer blir stadig mer kritisk for virksomheten. Til tross for at vi har betydelig kompetanse og erfaring allerede internt ser vi at det er et behov for å ytterligere styrke oss på juss og regulatoriske spørsmål, sier sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes i en pressemelding.

Tomas Myrbostad har tidligere bistått TV 2 som advokat, blant annet i den mye omtalte tvisten med Get og Canal Digital om vederlag for TV 2s distribusjonsrettigheter. Han skal også ha vært sentral da TV 2 inngikk allmennkringkasteravtalen med staten i 2011.

- Vi skulle helst beholdt Myrbostad som partner hos oss, men det er likevel en anerkjennelse at en så viktig aktør som TV 2 går hit for å hente sin juridiske direktør, sier Mona Søyland, managing partner i Simonsen Vogt Wiig.

Tomas Myrbostad rapporterer direkte til Olav T. Sandnes.