De ferske regnskapstallene til Schibsted-konsernet viser at de norske regionavisene sliter på mediemarkedet. Totalt så faller inntektene med 71 millioner kroner i årets tredje kvartal og det er en nedgang på ni prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Driftsresultat er nesten halvert sammenlignet med tredje kvartal i 2014 da overskuddet var på 41 millioner kroner. Denne gangen er det på 21 millioner kroner og brutt opp på enkelttitler så kommer det tydelig frem at det er Aftenposten som redder abonnementsavisene til Schibsted.

Aftenposten har et overskudd på driften på 21 millioner kroner, mens de øvrige titlene ligger og vaker rundt null og der situasjonen er mest alvorlig sørpå i Fædrelandsvennen der det nå er røde tall.

Underskuddet i Fevennen er på to millioner kroner i tredje kvartal og det er første gang regionavisen fra Kristiansand går i minus i år.

Heller ikke i oljebyen Stavanger er det mye å juble over og Stavanger Aftenbladet går her med et lite pluss på én million kroner.

I går ble det kjent at Bergens Tidende skal kutte 50 millioner kroner og redusere antall redaksjonelle medarbeidere kraftig i tiden som kommer. Tallene viser at Bergens Tidende fortsatt er på rett side av resultatstreken, men at overskuddet på to millioner kroner i tredjekvartal er faretruende nær null. Også akkumulert for året er overskuddet i Bergens Tidende på to millioner kroner.

Det er særlig alvorlig på annonsesiden på papir, der annonseinntektene falt med hele 21 prosent. Men også digitalt er det utfordringer ettersom de digitale inntektene falt med fire prosent.

Her ser du tallene til Schibsted Norges abonnementsaviser for årets tredje kvartal. Alle tall i MNOK.

Schibsted Norge 2015 2014 Endring i prosent
Omsetning 714 785 - 9,0
Driftsresultat 22 41 - 46
Driftsmargin 3% 5% - 66%