Det er Aftenposten som skriver at tv-aksjonen koster flerfoldige millioner kroner allerede før aksjonen var i gang. Ifølge Aftenposten kommer regningen for årets tv-aksjon på 38 millioner kroner. Av disse har 19,5 millioner gått til å dekke personal- og driftskostnader i sekretariatet som er oppnevnt av Regnskogfondet. Reklamemateriellet som er laget i forbindelse med tv-aksjonen skal ha kostet 13 millioner kroner og 1,8 millioner kroner har gått til å dekke reiseutgifter.

I tillegg får NRK betalt 3,7 millioner kroner for å lage selve tv-sendingen som går søndag kveld.

- Vi har store og gode samarbeidspartnere som støtter tv-aksjonen gjennom å gi oss tjenester som normalt ville kostet penger. Både DNB og Telenor bidrar med tjenester på sine felt, sier kommunikasjonsansvarlig for tv-aksjonen, Maren Thorsen Bleskestad til Aftenposten.

Millionene som NRK får fra Regnskogfondet, går til å dekke de tekniske kostnadene for søndagens sending. De redaksjonelle kostnadene kommer i tillegg.

Les også: Jakter bøssebærere

Totalt så dro «TV-aksjonen 2015» inn nesten 183 millioner kroner. Det er det svakeste på mange år og en må helt tilbake til 2005 for å finne en tv-aksjon som samlet inn færre kroner. Den gang gikk pengene til Fokus, som arbeider for å bekjempe vold mot kvinner, og totalt kom det den gangen inne 139 millioner kroner.

Rekorden fra de siste ti årene er fra i fjor da det kom inn 250,9 millioner kroner til Kirkens Nødhjelp.