Det Medienettverket for kvinnelige ledre som har kåret henne til årets talent.

- Kaluza er en synlig redaktørprofil, som med tyngde har gjennomført en solid snuoperasjon av den redaksjonelle profilen til Kvinneguiden. Hun har tatt strategiske viktige grep, og holdt fast ved disse på tross av en åpenbar negativ effekt på antall sidevisninger. Som resultat har Kvinneguiden i perioden økt antall lesere, lesetid og brukere av forumet, og kan også så langt i år vise til god inntektsvekst mot fjoråret, heter det i juryens begrunnelse.

Juryen mener prisvinneren er en tydelig leder og et inspirerende forbilde.

- Hun utviser et stort samfunnsansvar og – engasjement. Gjennom kampanjen #krysskvinnerinn tenker Kaluza også nytt i samspillet mellom tradisjonelle og nye medier med gode resultater, sier juryen.

Hun omtales som en dame med bein i nesa, en meget god kommunikator, med stor arbeidskapasitet og pågangsmot. 

- Hennes utradisjonelle og uredde tilnærming til å skape engasjement og bygge digitale tjenester i dagens fragmenterte medielandskap trekkes frem av juryen som viktige kvaliteter for morgensdagens ledere. Dette var også utslagsgivende når hun nå nådde helt opp i årets kåring, poengterer juryen.

Susanne Kaluza har tidligere jobbet 10 år i Dagbladet som journalist i nyhetsavdelingen og Magasinet. Hun driver også egen foreldreblogg og har skrevet flere bøker. Hennes første bok "I Boks: den lille matpakkeboka" lå på førsteplass på den norske bestselgerlisten til Den norske Bokhandlerforening i 2012.

Medienettverket som står bak den årlige kåringen av årets kvinnelige medieleder og årets talent, er et nettverk og forum for faglig påfyll for kvinnelige medieledere og kvinner med lederambisjoner.

Prisen ble delt ut av Lena K. Samuelsson, Executive Vice President Communications & CSR i Schibsted,på Medienettverkets høstseminar på Holmen Fjordhotell.

Juryen for årets talent har bestått av : hodejeger Trine-Lise Jagge i Dynamic People (juryleder), distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen i NRK, daglig leder datterselskap Budstikka, Mari Espelin, ansvarlig redaktør Per Valebrokk  i E24, produktdirektør Børrea Schau-Larsen  og redaktør Mari Midtstigen i Foreldre og Barn.