Denne uken har store deler av verdens tv-bransje vært samlet på Mipcom i Cannes for å få med seg de siste trendene på tv-skjermen og kanskje reise hjem med et flunkende nytt format eller to. Blant årets største snakkiser er et helt nytt danseprogram fra skaperen av «The Voice», John de Mol og hans produksjonsselskap Talpa. John de Mol har i tillegg til «The Voice» også en rekke av verdens mest kjente tv-konsepter på samvittigheten, inkludert «Big Brother».

Det siste konseptet fra tv-fabrikken har fått navnet «Dance Dance Dance» og er en vri på konseptet med kjendiser på parketten. Men i motsetning til «Skal vi danse», der det er selskapsdans som gjelder, skal kjendisene i «Dance Dance Dance» gjenskape ikoniske scener og koreografier fra filmer og musikkvideoer

Les også: Dette er de nye tv-trendene

- Merker norsk interesse
Konseptet ruller allerede over skjermen i Nederland og nå håper ITV Studios, som sitter på produksjonsrettighetene i Norge etter at ITV kjøpte opp Talpa tidligere i år, at også norske kanaler skal bite på kroken.

- Dette er at av de formatene som Talpa satser mest på for øyeblikket og som vi har store forventninger til. Vi merker interesse for dette formatet i Norge, sier administrerende direktør Eldar Nakken i ITV Studios Norge til Kampanje.

ITV-sjefen mener programmet skiller seg fra «Skal vi danse» på flere områder.

- «Dance Dance Dance» oppleves som ganske annerledes enn «Skal vi danse» bådemed tanke på strukturen, men også på typen dans.

Ny sjanger for ITV
ITV Studios Norge har spesialisert seg på såkalt arbeidsplassreality, som «Lov og orden», «Nattpatruljen» og «På liv og død» for Discovery Networks og «Brannstasjonen» for TV3.

- Har dere noen erfaring med å produsere denne typen programmer?

- Både jeg og min partner Jon Sverre Høiden har gått på danseskole i ungdomstiden, ler Nakken.

- Vi er i stand til å plukke de riktige fagfolkene til de forskjellige jobbene og det skal vi også gjøre her, legger han til.

TV 2: - Klart vi ser på den
Programdirektør i TV 2, Jarle Nakken, har også vært i Cannes og fått med seg buzzen rundt «Dance Dance Dance».

- Er dette et program dere kunne ha kjøpt?

- Det er en stor studioproduksjon som omhandler tematikken dans. Det er klart vi ser på den, sammen med andre ting. Vi følger med.

Selv om «Stjernekamp» nå samler 200.000 flere seere enn «Skal vi danse» på lørdager, og kanalen ikke lyktes med «Mitt dansecrew» i vår, tror ikke TV 2-direktøren at dansefeberen har lagt seg.

Les også: «Stjernekamp» når nye høyder

- Nei, det tror jeg ikke. Folk har danset i tusenvis av år og kommer til å danse i tusenvis av år fremover. Jeg er heller ikke enig i at trenden er i ferd med å gi seg for «Skal vi danse». Sånne tall kommer til å variere fra sesong til sesong.