Egmont Publishing (tidligere Hjemmet Mortensen) har besluttet å legge ned Mann som fast månedsmagasin fra 2016. Siste utgave kommer i bladhyllene 30. november.

- Men vi kommer til å opprettholde merkevaren Mann framover. Planen er å utgi temautgaver rettet mot livsstilsorienterte menn, og nettstedet mann.no vil også bli beholdt, opplyser ansvarlig redaktør og direktør Axel I. Walø i Egmont Publishing i en pressemelding.

Magasinet, som ble kåret til Årets Magasin av Mediebedriftenes Landsforening i 2014, ble lansert i 1996. Det hadde i fjor et bekreftet opplag på 14.493 eksemplarer.

Artikkelen fortsetter under bildet.


Mannefall for herremagasiner: Når Mann forsvinner over til de evige jaktmarker er det bare et manneblad igjen, nemlig Vi Menn, som også Egmont Publishing utgir.

Derfor ga Egmont opp
- Det er krevende å oppnå lønnsomhet for printmagasiner rettet mot unge, urbane menn, som er blitt stadig mer digitalt orientert. Redaktør Knut Christian Moeng og redaksjonen har laget et magasin av høy journalistisk kvalitet, som har vunnet en rekke priser de siste årene. Også annonseavdelingen har gjort en kjempejobb med å løfte annonsesalget. Dessverre har vi likevel ikke klart å få mange nok til å kjøpe bladet, sier Walø.

- Vi avslutter med stil
Redaktør Knut Christian Moeng synes det er trist at Mann legges ned.

- Vi avslutter med stil, og med en solid dobbeltutgave med fokus på reiser og med selveste Martin Ødegaard som coverboy. Det føles utrolig trist at det nå går som det går, men jeg vil få takke en redaksjon helt utenom det vanlige. Hele gjengen har levert langt over forventet, og virkelig blødd for drakta. Jeg føler at vi går ned med flagget til topps, sier Moeng.

Han blir nå kreativ leder for Egmonts satsing på innholdsmarkedsføring.

Les mer: Fra Mann til content marketing