Nettavisens kvinne- og livsstilsmagasin, Side2, lanserer nytt magasinkonsept i november. Magasinet har fått navnet S2, og er et digitalt motemagasin. Merkevaren Side2 har eksistert i 10 år, har 900 000 unike brukere på desktop og 800 000 unike brukere på mobil per uke.

Side2s redaktør Ingeborg Heldal, sier at denne videreføringen av merkevaren har vært under planlegging lenge.

- Vi vurderte lenge om vi skulle velge å lage noe på print, men endte opp med å velge å satse på et rent digitalt konsept. På den måten har vi ingen begrensninger når det kommer til distribusjon, ingen trykkostnader og selvsagt de uendelige mange spennende mulighetene nettet gir. Kostnadsreduksjoner gjør også at færre og færre moteserier produseres her hjemme, og det har vi lyst til å gjøre noe med. Vi skal selvsagt fremdeles lage motestoff fra dag til dag på Side2, som vi har gjort hele veien.

Heldal mener S2 skal satse mer på trender enn side2.

- Med S2 ønsker vi å fylle en litt annen nisje. Magasinet skal fungere som et supplement til mote- og skjønnhetsstoffet som allerede blir produsert, men vil være mer trendorientert. Vi skal gjøre flere dypdykk i form av større intervjuer og kanskje det viktigste av alt, vi skal ta tilbake moteserien og tilpasse den til vår digitale flate, sier Ingeborg Heldal. 

Moteredaktør Line Kirkhus mener det er marked for et digitalt motemagasin.

- Jeg mener det er et hull i segmentet mellom det å være en motenettside med kjappe, korte nyheter og tradisjonell print. S2 skal fusjonere disse to, og vil gi leseren en mer organisk og interaktiv leseropplevelse, sier hun.