Han er konsernsjef i Schibsted Norge og styreleder i  VG, som skal kutte kostnader og bemanning for første gang siden 2009. Etter det Kampanje erfarer er det aktuelt å kutte flere titalls årsverk i mediehuset som har 2,4 millioner lesere hver dag.

Didrik Munch vil ikke kalle utviklingen for dramatisk, selv om VG sliter med fallende digitale annonseinntekter på toppen av det vedvarende opplagsfallet.

- Nei, det er ikke dramatisk. Det vi opplever nå er at annonsemarkedet er blitt mer krevende, særlige på det digitale området. Men VG står fortsatt støtt blant leserne og brukerne og har fortsatt en dominerende posisjon i markedet, sier Munch til Kampanje.

Han legger til:

- VG har mange gode år foran seg, sier Munch.

Les også: Pedersen: - Har skjedd hurtigere og kraftigere enn forutsett

Les også:  VG kutter bemanningen

Også i de andre mediehusene som ligger under Schibsted Norge, er det krevende tider. Aftenposten skiller seg vel og merke positivt ut, men i Bergen, Stavanger og Kristiansand er det langt mørkere utsikter. Kostnadskutt og nedbemanninger ruller og går nærmest kontinuerlig. Stemningen er dyster.

Munch er ordknapp om den økonomiske utviklingen i mediehusene.

- Jeg har ikke lyst til å kommentere tallene på nåværende tidspunkt, men det jeg kan si er at annonsemarkedet er spesielt tøft for avisene i de mest oljeavhengige regionene. Der er det mer krevende konjunkturer og det merker avisene, sier han.

Hvorvidt nye kutt er på trappene i regionavisene vil han ikke kommentere.

- Det har jeg ikke lyst til å kommentere. Vi jobber kontinuerlig med å tilpasse kostnadene til inntektene. Det gjelder Aftenposten, det gjelder VG, ja, det gjelder alle mediehus, sier Schibsted Norge-sjefen.