Programledere fra NRK, P4 og Radio Norge møttes i dag for å gjøre opptak til en kommende, felles informasjonskampanje. Radiobransjen vil gjerne fortelle - på tv - at norsk radio er blitt mer mangfoldig og leverer mer innhold til lytterne enn noensinne. Med digitale sendernett er det blitt 24 riksdekkende radiokanaler, FM-sendernettet har fem riksdekkende kanaler.

Prosjektet omtales som historisk i radiobransjen. Det er første gang radiobransjen samarbeider om en felles innholdskampanje. Filmen viser drøyt 30 programledere fra kanaler som blant annet P4, P3, Radio Norge, P5, NRK P1, Radio1, NRK P1+, NRK Nyheter og NRJ.

- For NRK handler digitalradio om å gi lytterne et stort radiomangfold. Denne ene gangen gjør vi derfor noe vi sannsynligvis aldri har gjort før: lage en en kampanje som også viser fram innhold fra aktører utenfor NRK, sier Marius Lillelien, radiosjef I NRK, i en pressemelding.

Filmen produseres av NRK og lages for tv. Den skal sendes både på NRK og kommersielle kanaler, blant annet TV Norge, TV3 og Viasat. Kampanjen vil også bli tatt ut på hver enkelt radiokanal. Sendestart er 6.november.

P4-sjef Kenneth Andresen er begeistret over digitaliseringen av norsk radio.

- Det mest gledelige med digitaliseringen av radio er at det vil være lytterne som er  de store vinnerne. Med et langt bredere programtilbud vil de kunne finne noe for enhver smak. For oss som radiohus gir dette rom for å produsere langt mer spissede kanaler, sier Kenneth Andresen, radiosjef i P4-gruppen.

Bauer Media-sjef i Norge, Lasse Kokvik, forteller at den kommende tv-kampanjen skal poengtere at digitalradio er mye bedre enn FM.

- Hovedmålet med kampanjen er å få frem hvor mye bedre lytteropplevelsen er på digital radio sammenlignet FM. Det etterlatte inntrykket er langt flere kanaler tilgjengelig digitalt enn på FM. Der tidligere kommunikasjon har vært av en mer teknisk karakter, spiller vi nå mer på innholdet, sier Kokvik.