Schibsteds overskudd før skatt i tredje kvartal økte kraftig fra 199 millioner kroner i tredje kvartal i 2014, til hele 965 millioner kroner. Det skyldes en «gevinst uten kontanteffekt på 858 millioner kroner ved ny måling av tidligere eierinteresser i nye datterselskaper, først og fremst Shpock».

Les mer: Schibsted øker overskuddet

Shpock er er en mobilapp for rubrikkannonser med utspring fra Østerrike der Schibsted økte sin eierandel fra 82 til 91 prosent i tredje kvartal. Selskapet er nå verdisatt til over én milliard kroner.

Konserndirektør for finans i Schibsted, Trond Berger, mener den reelle verdien er noe høyere.

- Vi har satt en verdi som vi mener fortsatt er litt på den forsiktige delen i forhold til hva du ser av tilsvarende transaksjoner på lignende selskaper, men rent teknisk må vi skrive opp til den verdien som vi legger til grunn, sier han til Kampanje.

Med økt eierandel vil Schibsted nå rulle ut Shpock på flere markeder i tillegg til Østerrike, Tyskland og Storbritannia der tjenensten allerede finnes.

Berger vil ikke utelukke en norsk lansering.

- Her har Finn valgt å gå gratis samtidig som man kan betale for oppsalg. Foreløpig har det vært en riktig og villet strategi. Hva man gjør fremover for å utvikle ytterligere i det yngre segmentet er under vurdering.

Samtidig er Schibsted på jakt etter nye rubrikkselskaper. Schibsted hentet inn 2,6 milliarder kroner i fersk kapital ved salg av B-aksjer i kvartalet.

- Vi ønsker å ha en beredskap slik at vi kan gjøre oppkjøp der vi tror det er gunstig for oss. Det er først og fremst snakk om nye selskaper, sier administrerende direktør Rolv Erik Ryssdal i Schibsted.

- Har dere noen i kikkerten?

- Det er klart at vi alltid har noen i kikkerten. Hovedsakelig dreier det seg om markeder vi allerede opererer i, men også tilstøtende markeder.