Etter kutt på 500 millioner i 2014 i fjor, er flere lønnsomme Amedia-aviser i Østfold blitt pålagt nye kutt i neste års budsjett. På et allmøte for to uker siden fikk de ansatte i Moss Avis beskjed om at halvannet årsverk kan forsvinne til neste år og at oppsigelser ikke kan utelukkes. I fjor forsvant tre-fire årsverk, som en del av kuttet på en halv milliard kroner i hele konsernet, skriver Klassekampen.

Eierne av Amedia, Telenor og LO, varslet tidligere i høst at de ser etter nye aksjonærer til selskapet. Klubblederen i Moss Avis vil ikke utelukke at de siste kuttene kommer som følge av dette.

Les mer: Leter etter digitalhjelp til Amedia

- Blant de ansatte snakkes det nå høyt om at de nye kuttene har til hensikt å forbedre resultatene, slik at konsernet framstår som mer attraktivt for nye eiere, sier klubbleder for journalistene i Moss Avis, Svein Thoresen, til Klassekampen.

Amedias konsernledelse tilbakeviser at den har beordret avisene i Østfold til å kutte enda mer til neste år.

- Arbeidet med neste års budsjetter er i gang ved de enkelte mediehusene. Men dette er lokale prosesser som vi i konsernledelsen foreløpig ikke er orientert om. Det er opp til styrene i hvert enkelt mediehus å vurdere hva som er riktig ut fra situasjonen i deres eget selskap, sier Stig Finslo, kommunikasjonsdirektør i Amedia.

Les også: Amedia aviser nede for tellning: - Forstår sinnet, frustrasjonen og forbannelsen

Les også: - Content marketing kommer til å vokse stort i omsetning