Vibeke Furst Haugen, direktør for Marienlyst-divisjonen i NRK er kåret til årets kvinnelig medieleder av Medienettverket.

I juryens begrunnelse beskrives Furst Haugen som en vennlig, tydelig og tilgjengelig leder.

Videre heter det: 

- Hun evner å motivere sine medarbeidere gjennom en løsningsorientert og rosende lederstil.  Hun leder over 800 ansatte og har en av Norges største og viktigste innholdsjobber, med intens konkurranse fra store globale aktører. NRK må tåle en sammenligning med innholdsleverandører fra hele verden, som New York, London, Hollywood eller Bollywood.

I går ble Susanne Kaluza kåret til årets ledertalent av Medienettverket.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Talentpris: - Hun utviser et stort samfunnsansvar og -engasjement, sier juryen om Susanne Kaluza, som fikk prisen for årets ledertalent.

Juryen beskriver Furst Haugen som drivende dyktig til å formidle og omdanne strategier til handlingsplaner som er håndgripelige og forståelige.

- Hun involverer bredt i prosessene og lar folk slippe til med sine ambisjoner og ser mulighetene. Hun balanserer krav til stramme budsjetter, og nyskapning og innovasjon på en forbilledlig måte - hun evner å skape rom til gale ideer og tørr å teste nye ting. Hun er faglig sterk, og meget kvalitetsbevisst på vegne av seg selv og sine kollegaer.

Juryen fremhever at hun har gjennomført større omstillingsprosesser, samtidig som hun har beholdt utviklingstakten.

Medienettverket som står bak den årlige kåringen av årets kvinnelige medieleder og årets talent, er et nettverk og forum for faglig påfyll for kvinnelige medieledere og kvinner med lederambisjoner.

Medienettverkets jury besto av Victoria Schultz, Drammens Tidende/Amedia (leder), Egil Sundvor, NRK, Tove Nedreberg, Adresseavisen, Lillian Vatnøy, TV 2 og Ole Werring, Tun Media. 

Prisen ble delt ut av Berit Svendsen, konserndirektør i Telenor.