«Stjernekamp» hadde 847.000 seere og en andel på 50,9 prosent på NRK1 på lørdag. Det er 59.000 flere seere enn forrige uke og er ny sesongrekord for programmet. Det er også det høyeste seertallet «Stjernekamp» har hatt noensinne på et program som ikke er en finale.

Årets sesong ligger an til å bli den mest sette så langt av realityserien.

«Skal vi danse» hadde 489.000 seere og en andel på 30,6 prosent. Det er kun 4.000 flere seere enn forrige lørdag, som var bunnotering for årets sesong.

- Skal evaluere «Skal vi danse»
Kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl i TV 2 mener gratulasjoner til konkurrenten er på sin plass.

- Det er bare å gratulere NRK med en knallsterk lørdagskveld. De har virkelig klart å etablere «Stjernekamp» på et høyt nivå, sier han til Kampanje.

- Viser «Skal vi danse» nå tegn på slitasje?

- Det har historisk gått opp og ned og det kan være ulike forklaringer til at vi har en nedgang i år. Vi skal selvfølgelig, som med alle TV 2-programmer har en nøye evaluering i etterkant for å se hvordan vi kan skru den opp igjen til neste sesong.

- Mistet nyhetens interesse
Tv-sjef Morten Wiberg i Carat tror årets deltakere kan forklare noe av årets seernedgang.

- Det er ikke noe tvil om at «Skal vi danse» sliter en del med å få den oppmerksomheten den burde ha fått og at de har møtt tøffere konkurranse enn de nok trodde. Det er mulig programmet begynner å miste nyhetens interesse og at deltakerne ikke er like interessante som tidligere, sier han til Kampanje.

Like urovekkende for TV 2s del er det at 44 prosent av seerne på «Skal vi danse» er over 60 år, mens samme aldersgruppe bare utgjør 40 prosent av seerne på «Stjernekamp».

- Har du fortsatt tro på konseptet eller bør det pensjoneres?

- Fortsatt er det 500.000 som ser på. Det er en betydelig mengde seere. Jeg tror ikke man kan sette på hva som helst og få de tallene lørdag kveld, men jeg tror nok de tenker på det. Når man har en dalende seerutvikling må man se om det er noe annet som kan gå inn og ta konkurransen med NRK bedre. 

- Vinner med god margin
- Vi er utrolig stolte over å ha vunnet lørdagskampen denne uken, og det med god margin, sier prosjektredaktør Pia Basberg i NRK til Kampanje.

- Det er ikke tvil om at det går fantastisk for «Stjernekamp», og at vi i sesong fire stadig øker og i de rette målgruppene også. «Stjernekamp» treffer ungt og bredt. Det er gøy å se at når man jobber strategisk mot et mål og øker kvaliteten i innholdet så blir det godt mottatt av seerne, legger hun til.

Hun takker Monster, som står bak produksjonen av programmet for NRK. Det er for øvrig også Monster som produserer «Skal vi danse», så der pågår det også en internkonkurranse hver lørdag kveld.

- Dere spretter champagnen allerede nå?

- Vi spretter ikke champagnen før på finalen om to uker, men det må være lov å være stolte nå over å ha vunnet lørdagen.