Discovery Networks har sikret seg nye sportsrettigheter å fylle lineær-tv-kanalene sine og strømmetjenesten Dplay med i Danmark. De kjøper 50 prosent av tv-rettighetene til Premier League, spanske La Liga og italienske Serie A. Selger er MTG, som kjøpte de nordiske rettighetene til Premier Leagute, foruten Norge, og La Liga og Seria A tidligere i oktober. I tillegg skal samtlige kamper sendes på Discoverys strømmetjenester i en ikke-eksklusiv avtale med MTG.

- Vi er begesitret for at vi fortsatt skal være vert for verdens mest populære fotballigaer her hos Discovery Networks Danmark. Særlig Premier League har en enorm appell til danskene generelt og til våres seere spesielt. Samtidig er det en voksende og lidenskapelig interesse for La Liga og Serie A. Derfor er jeg overbevist om at disse avtalene vil styrke og utvikle våre merkevarer og tilknytning til de danske tv-seerne markant, sier Discoverys danske sjef Christian Kemp i en pressemelding.

I Norge er det TV 2 som har de eksklusive rettighetene til Premier League, en fornøyelse de måtte ut med 1,8 milliarder kroner for, ifølge kilder Kampanje har snakket med.

Les mer: Slik avgjorde TV 2 Premier League-kampen

MTG sitter på rettighetene til La Liga og Serie A i Norge, og det er lite som tyder på at det foreligger interesse fra det svenske mediekonsernet å selge kamper videre til sin konkurrent Discovery Networks i Norge. Det har foreløpig ikke lyktes å få en kommentar fra MTG.