NRK skriver at en undersøkelse utført ved Høgskolen i Gjøvik, indikerer at lesere sliter å se forskjell på det redaksjonelle innholdet og annonser ved flere norske nettaviser.

Undersøkelsen baserer seg på funn etter dybdeintervjuer i et leserpanel på fire personer, som ikke har noen tilknytning til mediebransjen.

- Studien vår viser at det er lett å blande sammen hva som er journalistikk og hva som er reklame, sier førsteamanuensis i medieledelse og innovasjon ved Høgskolen i Gjøvik, Jens Barland, til NRK P2s Søndagsavisa. Han etterlyser tydeligere merking av det kommersielle stoffet.

- Vi fant bortimot 20 eksempler på forskjellig merking hos norske nettaviser, og det betyr at leserne er ikke vant til et bestemt merke, sier Barland til NRK.

Les også: - VG tåkelegger

Også generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund, er bekymret for at uklar merking vil skape forvirring.

- Dette er viktig i et større samfunnsperspektiv, for det kan dreie seg om skjult, reklame som er forbudt i Norge. Reklame skal se ut som reklame, og det gjør ikke all innholdsmarkedsføringen. Mediene virker til å eksperimentere i overkant med hva de velger å tenke er tydelig for leserne, sier hun til NRK.