I dag offentliggjør NRK søkerlisten for stillingen som nyhetsdirektør i NRK. To av søkerne er nåværende nyhetsredaktør i NRK Alexandra Beverfjord og debattredaktør Kyrre Nakkim. Beverfjord har vært en av de heteste favorittene - både internt i NRK og utenfor statskanalen -  helt siden det ble kjent at Per Arne Kalbakk måtte gå av i høst. Hun har ikke ønsket å kommentere hvorvidt jobben frister, men nå blir det altså bekreftet at hun har søkt stillingen.

Beverfjord gikk fra stillingen som nyhetsredaktør i Dagbladet til NRK i 2013.Hun startet sin journalistkarriere i studentavisen Under Dusken i Trondheim på 90-tallet og ble fast ansatt som journalist i Adresseavisen i 20-årsalderen. Der rykket hun raskt opp til stillingen som sjef for avisens fredagsmagasin Ut før hun dro videre til hovedstaden og Dagbladet. Beverfjord var sterkt ønsket av mange da sjefredaktørjobben i Adresseavisen ble ledig for ett år siden, men hjemreise var da uaktuelt. Kampanje skrev da hun vil også være høyaktuell for en rekke toppsjefstillinger i mediebransjen i Oslo de neste årene.

Beverfjord blir av flere kilder vurdert som en kompetent og moderne medieleder. Hun er godt oppdatert på medieinnovasjon, har autoritet og nyter respekt blant kolleger. Kilder mener hun er «hard nok i klypa» til å kutte kostnader og gjennomføre upopulære tiltak. Noen mener det skorter på erfaring med tradisjonell tv mens andre fremhever at hun er med og driver frem satsingen på web-tv og nye plattformer. Hun har i løpet av ett par år fått en høy stjerne i NRK, både i ledelsen og blant de ansatte.

Kyrre Nakkim har vært i NRK i flere år og er nå debattredaktør i statskanalen. Han har også vært politisk kommentator i NRK. Flere kilder Kampanje har snakket med tror ikke Nakkim blir NRKs neste nyhetsdirektør, tross lang erfaring i statskanalen.

Utenfor NRK vil trolig krinkastingssjef Thor Gjermund Eriksen flere vurdere kandidater i flere mediehus. Men akkurat nå er det Alexandra Beverfjord en rekke aktører i bransjen peker på.

Her er søkerlisten:

 1. Morten Arne Alsos (36), Horten
 2. Alexandra Beverfjord (38), Oslo
 3. Trukket
 4. Frode Nielsen Børfjord (52), Austre Gausdal, Seniorrådgiver
 5. Thorbjørn Gaarder (60), Oslo, Chief credit officer
 6. Trukket
 7. Veronika Ingebretsen (24), Bjoneroa
 8. Kvinne
 9. Trukket
 10. Trukket
 11. Kyrre Nakkim (49), Oslo, Redaktør
 12. Mann (40)
 13. Eirik Nødset (36), Oslo Chairman and general manager
 14. Andreas Olaussen (32), Sarpsborg
 15. Mann (41)
 16. Prodromos Zachariadis (45), Os, Project Manager