- Vi er overbevist om at det er veldig stort ønske blant publikum til å se mer matprogrammer - og å samle dette på en og samme kanal, sier Øivind Lindøe, som står bak kanalen.

- Vi har satt oss et mål om å ta 0,7-1 prosent av det kommersielle, norske markedet. Det kan kanskje høres lite ut, men vi ønsker å være en nisjekanal - et spisset tilbud til de ekstra matinteresserte. Målsettingen er også å etablere seg i Danmark innen ett års tid, sier han 

Dette er aktørene bak nisjekanalen: Caiano Gruppen/Caiano Eiendom  kontrollerer rederiene Wilson Asa og Green Reefers ASA på Oslo Børs, eier og driver hoteller i Norge og Polen og eiendommer i Norge, Polen og Nederland. Øivind Lindøe (39) er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen (NHH) og har bakgrunn fra blant annet Virtual Garden, Apt, Diesel og TV Haugaland.

- Det tradisjonelle tv-kjøkkenet har absolutt sin renessanse, noe vi ser spesielt i Sverige og USA akkurat nå. På Svensk TV4 vises Mitt kök, som er et eksempel på dette. Vi har det ikke så travelt som web-tv - vi tar oss god tid til at man skal sette seg godt inn i matlagingen og de historiene som fortelles, sier Lindøe.

Matkanalen distribueres i Norge av Altibox, Get, Canal Digital Satellitt og Canal Digital Kabel, og når med dette over 80 prosent av Norge.

- Vi har et ønske om distribusjon også på RiksTV. På nett vil noe av vårt tv-innhold kunne sees og deles via noen av nettavisene, sier Lindøe.