Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet De Grønne skriver i den nye byrådserklæringen at de vil utlyse stipender for journalister og bloggere som skriver om arbeid i bystyret og bydelene. Det får Presse-Norge til å reagere, skriver NRK.

- De vil ikke få uavhengig og kritisk journalistikk av å betale noen for å skrive om politikk. Dette kan nesten kalles oppdragsjournalistikk, sier Arne Jensen, leder i Norsk Redaktørforening, til NRK. Han får støtte av generalsekretær i Norsk Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum.

Påtroppende byrådsleder Raymond Johansen avviser kritikken.

- Vi er opptatt av å skape økt offentlig interesse for det som foregår i Oslo. Det er et stort demokratisk problem at befolkningen har lite kunnskap om det som foregår og vi mener dette kan være et virkemiddel mot det problemet, sier han til NRK.