I dag ble det kjent at VG går i gang med kostnadskutt og nedbemanning. Etter det Kampanje forstår kan det fort bli snakk om flere titalls årsverk. Administrerende direktør og sjefredaktør Torry Pedersen ønsker ikke å kommentere omfanget av kuttene, som trolig vil bli klart ved juletider.

Etter at de ansatte ble varslet om nedbemanningen tidligere i dag, var det først planlagt et klubbmøte for journalistene i etterkant. Men det ble utsatt da journalistene måtte løpe tilbake til arbeidsplassene for å dekke det blodige skoleangrepet i Sverige.

I ettermiddag ønsker ikke klubbleder Dennis Ravndal i VG å spekulere på hvor mange årsverk mediehuset mister under den første nedbemanningen på seks år.

- Nei, det er ikke blitt gitt noen informasjon om antallet årsverk fra ledelsen ennå. De tillitsvalgte skal i god dialog med ledelsen diskutere nettopp dette fram mot årsskiftet. Da er det noen prinsipper som er viktige for oss og vi er veldig glade for at vi har en felles forståelse for at man skal gå for frivillige løsninger, det vil si gode og trygge løsninger for dem som velger å ta sluttpakke, sier Ravndal til Kampanje.

Les også: Schibsted-topp: - Det er ikke dramatisk

Les også: Torry Pedersen: - Har skjedd hurtigere og kraftigere enn forutsett

- Er du bekymret for VGs redaksjonelle slagkraft når dere skal nedbemanne?

- Dette er den første nedbemanningen siden 2009. Vi hadde en runde i 2009 og en 2006. Begge gangene gjorde ledelsen, i dialog med de tillitsvalgte, et grundig arbeid med å analysere hvordan VG ville se ut på den andre enden av nedbemanningsprosessene. Det tror og håper jeg vi får til denne gangen også, slik at VGs posisjon ikke blir svekket, svarer klubblederen.

VG kuttet 35 årsverk i 2009 og rundt 100 i 2006.

Les også: Vedtar VG-kutt i dag

Les også: VG kutter 100 millioner

Har vært kritisk til content marketing
- VGs redaksjonsklubb og du har vært kritiske til satsingen på content marketing. Blir dere mykere i kantene nå?

-  Hehe. Det er et ubehagelig spørsmål. Jeg er ingen prinsipiell motstander av at VG skal tjene penger og eller finne nye vekstområder. For meg er det viktig at VG ikke gjør noe som svekker vår troverdighet som en fri og uavhengig nyhetsleverandør. Det er det denne diskusjonen handler om.  Derfor er vi i daglig dialog om content marketing og sponset innhold med ledelsen. Jeg er sikker på at jeg kommer til å ha mange og lange diskusjoner med Torry Pedersen om dette, sier Ravndal.

Les mer: Content marketing-satsing skaper VG-splid

VG har satset stort på sin tv-satsing i år og har brukt mange millioner på økt bemanning, lineær tv-kanal og mer trykk på VGTV på nett. Men inntektsutviklingen har ikke matchet VG-ledelsens prognoser. I april kunne Torry Pedersen bekrefte overfor Kampanje at mediehuset ville kutte kostnader som følge av svakere annonseutvikling enn ventet.

Les mer: Skuffende web-tv-salg gir VG-kutt

Klubbleder Dennis Ravndal kjøper imidlertid ikke en analyse om at tv-satsingen har floppet. Den avviser han kontant.

- Det er jeg ikke enig i. Satsingen, og analysen som lå til grunn, tror jeg står seg. Tv-folkene i VG leverer kjempegode trafikktall, faktisk bedre enn de mest hårete målene ledelsen satte seg. Det er stadig økning i annonser på web-tv og opprettelsen av VGTV har vært riktig. Samtidig er det viktig å fortstå at selv om vi opprettet en analog kanal i 2014, så er det det digitale som er viktigst for VG. Flyttingen av penger og seere fra lineær tv til web-tv går saktere i Norge enn i andre land, men jeg er ikke i tvil om at våre kolleger i tv-verdenen vil stå overfor de samme utfordringene som VG og andre mediehus snart, sier Ravndal.

VG omsatte for 912 millioner kroner i første halvår, en nedgang på 9,1 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Driftsresultatet endte på 111 millioner kroner, et fall på 24,5 prosent. Inntektene fra nettet falt på 16 prosent i andre kvartal.