“Store bodybuilder invaderer en liten norsk by for å få opp egoet sitt”, heter det i en fersk artikkel fra New York Post. Artikkelen er publisert under avisens seksjon «living» og tagget med turisme, bodybuilding og Norge.

Journalist Sophia Rosenbaum viser i artikkelen til et videoklipp som viser at en gjeng norske bodybuildere besøker familieparken Lilleputthammer. I Lilleputthammer er det en miniatyrpark publikum kan more seg i.

Parken får, naturlig nok, bodybuilderne til å se ekstra store og sterke ut. «Denne videoen viser hvordan skjorteløse menn invaderer byen, og gjør push-ups på benkene som er av barnestørrelse, leker seg i barnekaruseller og vandrer gjennom gaten og ser ut som kjemper», skriver journalisten.

I artikkelen vises det til denne videoen:

Det journalisten sannsynligvis ikke har fått med seg, er at det hele er en sketsj laget til TVNorges humorprogram «En helt vanlig dag» med Odd-Magnus Williamson og Henrik Thodesen.

– Dette klippet har spredd seg godt til både Fox og E Entertainment, og blitt sett av et par millioner nå. Vi har merket at det er mange i kommentator-felt som tror det er reelt. Og når du tenker på at den jevne bodybuilder er villig til å gølve rå egg og deffe i ukesvis, er det vel ikke helt usannsynlig at dette kunne blitt gjort på ordentlig, sier Odd-Magnus Williamson til Kampanje.

Amerikanske Fox har dog ikke gått på limpinnen. Mediegiganten har laget en artikkel om hendelsen på sine nettsider, men skriver at det er en sketsj.

- Hva var din umiddelbare reaksjon på dette? 

- Jeg har lest igjennom New York Post-saken noen ganger nå i håp om å finne ut at de tøyser tilbake. Det hadde jo vært et gøyalt prank. Men det ser ikke slik ut altså. Dessverre ikke

- Har du noen planer om å avsløre dette for avisen?

- Jeg liker tanken på at diverse amerikanere tror norske bodybuildere faktisk gjør dette. Men dere må gjerne ta en kollegial telefon. Forøvrig håper jeg dere også kan ta en telefon til Trond Blindheim og høre hva content-verdien er for Lilleputthammer oppi dette. Jeg spår et ni-sifret tall