Aftenposten er initiativtaker til Magasin+, en strømmetjeneste som skal gi lesere tilgang til en rekke utgivelser av et tjuetalls magasiner. 

Med seg på laget har Aftenposten fått med Norsk Maritimt Forlag og Fri Flyt. Førstenevnte gir ut blader som Båtliv og Seilas, og sisnevnte Ute, Terrengsykkel og Landevei.

Aftenposten Forlag stiller med følgende magasiner i tjenesten; Innsikt, Bake, Aftenposten Historie, Hyttemagasinet, Aftenposten Oppvekst, Mat fra Norge, Aftenposten Junior og Aftenposten K, A-magasinet og Mamma. 

- Vi har utviklet en plattform som muliggjør samarbeid på tvers av selskaper og utgivere. Samarbeidet er basert på at nye titler kan implementeres relativt enkelt i løsningen, slik vi kan fokusere på å gi abonnentene på Magasin+ mest mulig verdi for pengene, sier forlagsdirektør Andreas Finborud i Aftenposten.

Han utdyper: 

- Vi inviterer alle utgivere av uavhengig kvalitetsjournalistikk i magasinformatet inn i løsningen. Vårt bidrag er en teknologisk plattform og en markedsplass hvor utgivere kan nå nye lesere og forsterke sin forretningsmodell. Gjennom Aftenposten, Fri Flyt, Norsk Maritimt Forlag og nye partneres markedskraft vil hver og en av oss nå nye målgrupper og øke lesingen.

Det vil være mulig å laste ned utgaver slik at de kan lese også når man er offline.

Magasin+ baserer seg på prinsippet "alt du kan lese", hvilket betyr at abonnentene får tilgang til alle utgivelser av magasinene som er tilgjengelig i tjenesten.Foreløpig er 2500 magasinutgaver inkludert i abonnementet, men dette øker hver uke.

Audun Holmøy Høhrt, daglig leder i Fri Flyt forlag, og Ole Henrik Nissen-Lie i Norsk Maritimt Forlag ser klare fordeler med å samarbeide med Aftenposten:

- Fri Flyts magasiner har en sterk posisjon på papir og nett, og med Magasin+ får vi enda et nytt ben å stå på. Vi kommer til å nå nye lesere med vår journalistikk og få ny kunnskap om denne distribusjonsformen for innhold. Rent økonomisk er det gode stordriftsfordeler å gjøre dette sammen med andre kvalitetsutgivere, sier Holmøy Høhrt.

- Folk leser ikke mindre enn før og kvalitetsinnhold vil det alltid være et marked for. Vi er glade for å komme med i dette gode selskap av flotte magasiner. Her er mye inspirerende og godt lesestoff samlet på ett brett til glede for alle som liker å lese, og tilbudet blir markedsført på en kraftfull og profesjonell måte, sier Nissen-Lie.