Administrerende direktør i MTG TV i Norge, Morten Micalsen, mener tallene i kvartalsrapporten til MTG, som ble lagt frem tidligere i dag, åpner for feiltolkninger og minner om at inntektene til MTGs fri-tv-virksomhet som teller tv-kanalene TV3, Viasat 4 og TV6 også inneholder andre inntekter som salg av formater.

- Reklamesalget vårt er kraftig opp, men totalomsetningen som inneholder blant annet salg av formater er noe ned. Dette betyr at driften av tv går svært bra, sier Micalsen til Kampanje.

Les mer: MTG selger mindre i Norge

I rapporten til MTG som ble lagt frem i morgentimene torsdag og som Kampanje har omtalt heter det at inntektene til MTGs fri-tv-kanaler i Skandinavia utviklet seg helt flatt og endte på 903 millioner svenske kroner i tredjekvartal her var utviklingen best i Danmark med «høyere» salg, Sverige «litt lavere», mens salget i Norge var «lavere»: Tall for de enkelte markeder oppgis ikke av MTG.

- Det vil alltid være noen variasjoner når det gjelder andre inntekter og det kan ha sammenheng med at det er interesse for noen av formatene våre, sier Micalsen.

I fjor på denne tiden solgte blant annet MTG TV i Norge formatrettighetene til «Robinsonekspedisjonen» i TV 2.

Les mer: TV 2 overtar Robinson