Også TV3 har kastet seg inn i humorkampen i høst på sin måte med «Kongen på haugen», som er noe så sjeldent som et spark og et kjærlighetsbrev til sjangeren kjendis-reality. 141.000 fikk med seg premieren, som dermed fikk bedre tall enn alle TVNorges humorsatsinger i går, inkludert premieren på «En helt vanlig dag» med Henrik Thodesen og Odd-Magnus Willamson. Programmet ble etterfulgt av dokumentarserien «Norge på dop», som samlet 123.000 seere.

Les også: Gedigen nedtur for TVNorges humorkveld

Det var likevel fotball som trakk flest seere til kanalgruppen i år. 233.000 så første gruppespillkamp i Champions League mellom Paris Saint-Germain og Åge Hareides Malmø på Viasat 4. Det er det beste seertallet på første gruppespillkamp i kanalens historie.

- MTG TV hadde virkelig en strålende dag i går med en total kommersiell andel på 28,2 prosent, noe man må tilbake til 2009 for å slå, sier pressesjef Line Vee Hanum i MTG TV.

Tv-sjef Dag Ormåsen i mediebyrået Starcom mener TV3 nå har fått litt vind i seilene.

- Det har ikke vært noen selvfølge for TV3 å ha godt over 100.000 seere på nye programmer de siste årene, så dette tror jeg TV3 er glade for, sier han til Kampanje.

- Det har ikke vært enorme seertall, men det har vært langt bedre enn det man har kunne frykte tidligere. MTG har gått høyt ut og vært veldig sikker på vekst, så jeg tror det er mange der som nå puster lettet ut. Fortsetter de å levere på den måten, så vil det gi vekst, med tanke på den høsten de hadde i fjor.

MTG TV-sjef Morten Micalsen er godt fornøyd med tirsdagen.

- Å oppleve den beste tirsdagen for MTG TV på hele seks år er svært oppløftende nå som vi er midt i en konkurranseutsatt premiereuke. Vi er opptatt av å bygge en solid programflate stein for stein, i vår kapret vi onsdagen og nå har vi startet sesongen med en solid tirsdag, og med flere sterke programmer også på torsdagene, mener vi at vi er på riktig kurs, sier han.