Tobias Bringholm er kjent for mange i tv-bransjen som tidligere programdirektør i TV4, Metronome-gründer og sjef for Eyeworks i Skandinavia. Etter to år utenfor produksjonsbransjen, i det svenske strømmeselskapet Magine, gjør Bringholm nå comeback med et nytt produksjonsselskap.
Storyfire er navnet på selskapet Bringholm og partner Andreas Segerfeldt har lansert i dag. Segerfeldt kommer fra selskapet Roots, som innlemmes i den nye satsingen.
- Ideen kom egentlig tidlig, men i fjor bestemte jeg meg for at jeg ville gjøre dette. Jeg har brukt god tid på å forberede meg og hente inn dyktige mennesker, legge en god plan for selskapet og knyttet til oss en bra partner finansielt i Blibros, sier Bringholm til Kampanje.
- I gang
Han har også jobbet med sitt internasjonale nettverk og inngått kreative utvekslingsavtaler med Bavaria i Tyskland og McAvoy i Australia. Det betyr at idéene derfra kan tas ut i det skandinaviske markedet, og vice versa.
- Det som skiller oss ut fra mange andre er vår samlede erfaring. Det å kunne program handler ikke bare om å kunne produsere dem, men å vite hvordan man når frem til tv-seerne. Man må vite at det finnes mottakere som er interesserte, sier Bringholm.
- Er det plass til flere produksjonsselskaper?
- Jajamen. Levende bilder vokser så det knaker. Vi starter fra begynnelsen, så vi har heller ingenting å forsvare. Vår målsetning er å gjøre høykvalitative programmer. Vi har ingen ambisjoner om å bli et nytt stort selskap. Det er ikke noe jeg lengter tilbake til.
Tv-veteranen forteller at de allerede er i gang med norske prosjekter.
- Jeg treffer mange norske aktører og har flere prosjekter på gang i ulike stadier i Norge. Jeg har personlig alltid jobbet i Norge, Sverige og Danmark på like vilkår, så jeg har mange nære norske kollegaer.
- Ikke
Bringholm har ambisjoner om å produsere tv for web i tillegg til lineær-tv, men foreløpig tror han ikke markedet er modent for betydelige web-produksjoner.
- Jeg opplever at når vi møter kunder og samarbeidspartnere, så er det veldig lett å prate om web-tv, men det er ikke alltid at pengene til å kjøpe er der. Vi kommer til å gjøre en hel del lineær-tv. Det er fortsatt sånn at det finnes en etablert struktur og tv-kanalene behøver programmer. Hvor stort web-tv vil komme til å bli, våger jeg ikke å si, men jeg regner med at det kommer til å øke.
Han tror på å utvikle et økosystem av programmer for lineær-tv og web, og mener få av de etablerte produksjonsselskapene tar høyde for at tv-vanene har endret seg når de utvikler nye programmer.
- I den nye verdenen handler det mye om å forstå at folk ikke bare ser på tv klokken åtte på TVNorge. De ser på tv på bussen, på jobben og på padden. Det må man ta inn som en del av den kreative prosessen. Hvordan fungerer programmet når man ikke har lyd? Alle som ser på tv på internett må få poenget med én gang.
Kommentér