TV 2 har kjøpt rettighetene til å vise Sykkel-VM i Bergen i 2017. TV 2 har samtidig sikret seg rettighetene til sykkel-VM fra i år og frem til 2020, skriver mediehuset i en pressemelding.

- Vi mener alvor med sykkel, en idrett som vi har bygget langsiktig siden slutten av 90-tallet. Det er veldig gledelig å kunne melde at vi har sikret oss retten til å sende de neste 6 mesterskapene. Allerede om knappe to uker kan vi ha en ny norsk verdensmester i Richmond, USA, forteller Nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2.

Han mener interessen for sykkel er på stigende front i Norge.

- Det ser vi helt klart på seertallene som bare fortsetter å øke. Vårt samarbeid med idretten er veldig konstruktivt og verdiskapende, forteller Årsæther.

- Det er selvfølgelig kjempemorsomt å sende sykkel-VM på hjemmebane i Bergen om to år, omtrent samtidig med at TV 2 flytter inn i Media City-bygget i Bergen. I tillegg er det vårt eget heleide datterselskap OB-Team som skal produsere sendingene både for Norge og resten av verden. Dette er en stor klapp på skulderen til de fantastisk flinke folkene i OB-team, sier Jan Ove Årsæther.

Det internasjonale sykkelunionen (UCI) signerte nylig avtalen med TV 2.

- Jeg er strålende fornøyd med denne avtalen. Når det gjelder VM i Bergen forventer vi et fantastisk arrangement og med en produksjon av høy kvalitet fra TV 2, sier UCI-president Brian Cookson.