Både TV 2, TVNorge og TV3 har pekt seg ut tirsdag som høstens humorkveld og denne tirsdagen var stappfull av premierer. TVNorge har kanskje mest å forsvare som regjerende humorkanal. Gårsdagen var i så måte en gedigen nedtur for Discovery Networks hovedkanal.

Først ut var andre program av høstens «Brille»-sesong. Harald Eia og Bård Tufte Johansen mistet nesten 70.000 seere og endte med et snitt på 131.000 seere.

Deretter fulgte andre program av «Kjendiskveld med Magnus Devold». Også Ylvis-brødrenes tidligere sidekick sliter med å holde på seerne. Der ble seertallet nesten halvert fra 256.000 seere på premieren til 132.000 i går.

Les også: Kjendistull samlet en kvart million seere

- Aldri kjedelig
Særlig bedre gikk det ikke da det var klart for kveldens store TVNorge-premiere «En helt vanlig dag», der de har latt Henrik Thodesen og Odd-Magnus Williamson boltre seg med humorkollegaer. Premieren samlet bare 135.000 seere.

- Det er i hvert fall aldri kjedelig i denne bransjen. I går var det knallsterk konkurranse, det ser vi på premieretallene til alle de norske tv-husene. Både TV 2 og TV3 hadde to nye premierer hver, og Viasat viste god fotball. Det får vi svi litt for. Men vi henger ikke med hodet. I går var det tid for prøvesmaking. Neste uke kan det hende at folk velger annerledes, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks. 

Ekstra salt i såret er det at TV3-premieren «Kongen på haugen» slo TVNorge-programmene med et seertall på 141.000.

Les mer: TV3 slo TVNorge-premiere

- TVNorge har gått i motsatt retning med sine lanseringer. De hadde noe som skulle ha vært en veldig sterk humorkveld og ingen av programmene hadde over 135.000 seere. Humorsatsingene i ukedagene er noe TVNorge tradisjonelt har vært veldig gode på. Når de nå ser ut til å bomme ganske kraftig, så er det urovekkende, sier tv-sjef Dag Ormåsen i Starcom.

TV 2 tok flest seere
TV 2 hadde premiere på andre runde av Else Kåss Furuseths gledesspredning i «Det er lov å være blid». Deretter var det klart for blogg-satire med blant andre Morten Ramm og Jakob Oftebro i «Hæsjtægg».

292.000 fikk med seg «Det er lov å være blid», og Kåss Furuseth samlet dermed over dobbelt så mange seere som «Kjendiskveld med Magnus Devold» på TVNorge i samme tidsrom. Det er likevel langt færre seere enn på fjorårets premiere av programmet, da 402.000 fulgte med. Gårsdagens andel ble på 19,2 prosent blant alle seere over 12 år.

Kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 forklarer seerfallet med ny sendetid.

- Else har byttet dag siden i vår, men en andel på 24,2 prosent i den kommersielle målgruppen 20-49 år er absolutt godkjent. Else har mye spennende på gang i ukene som kommer, sier han.

- «Helt greit»
206.000 fikk med seg «Hæsjtægg» senere på kvelden. Også det bedre enn TVNorges program i samme tidsrom, «En helt vanlig dag». Andelen ble på 14,8 prosent.

 - TV 2 hadde de mest sette premierene blant de kommersielle kanalene i går, selv om vi gjerne skulle ha sett noe høyere seertall. Så det er et godt utgangspunkt for vekst, sier Dahl.

Dag Ormåsen i mediebyrået Starcom mener tallet er «helt greit».

- Det er ikke en braksuksess, men man kan heller ikke kalle det en fiasko. Else går noe ned fra snittet hun hadde i fjor, men det er ingen dramatisk nedgang, sier han.


Ny humorsatsing: «Hæsjtægg» er navnet på TV 2s blogg-harselas med blant andre Morten Ramm på rollelisten. Foto: TV 2.