5. oktober går tv-messen Mipcom av stabelen i Cannes, og TV 2s salgsselskap NordicWorld har med seg både norske og internasjonale konsepter i kofferten. Blant de norske konseptene som skal friste det internasjonale tv-markedet finner vi TV 2-konseptene «Huskestue» eller «The Know Show» samt mat-programmet «En Kveld med Kloppen» eller «Dinner at My Place». Også«Hæsjtægg» fra TV 2 og Anti TV, «Maniac» fra TV 2 og Rubicon og «Helt Perfekt» eller «Totally perfect» fra TVNorge og Feelgood er til salgs.

NordicWorld tilbyr også tv-formater som ikke har vært på skjermen i Norge gjennom avtaler med selskapene Boxatricks og Eye2Eye Media.

Mens Boxatricks står bak «The Shortest Straw», så er det Eye2Eye Media som har eierskapet til «The Passion». Også TV 2 har eierinteresser i «The Shortest Straw».

- Interessen for «The Shortest Straw» er allerede veldig stor i det internasjonale markedet. Det er et moderne og overraskende format, sier daglig leder Espen Huseby i NordicWorld.

To av gründerne bak det britiske selskapet Boxatricks står fra før av bak globale tv-formater som «Who Wants to be a Millionaire?» og «The Weakest Link».

Gameshow-formatet setter seks deltakere opp imot hverandre i runder med flervalgsspørsmål. Med feil svar må spilleren trekke et strå – og risikoen for å bli utslått øker.

I «The Passion», som har sitt utspring fra Nederland, deltar kjente skuespillere, sangere og andre kjendiser i et gameshow der de skal gjenfortelle bibelhistorier via poplåter, imitasjon eller andre virkemidler. Samtidig går et korstog gjennom byen, med et gigantisk kors.

- Formatet har fått stor internasjonal oppmerksomhet allerede. Vi har derfor høye forventninger til «The Passion», sier Espen Huseby.

Nordic World var inntil nylig eid 50/50 av norske TV 2 og svenske TV4. Nå har imidlertid samarbeidet tatt slutt, og TV 2 har overtatt full kontroll over selskapet.

Les mer: Nordisk tv-allianse slår sprekker