I Sverige har kongelige dåper, brylluper og begravelser pleid å bli sendt direkte på tv. Derfor ble mange overrasket da svenske tv-kanaler bestemte seg for å bryte en gammel tradisjon når prins Nicolas skal døpes lørdag 11. oktober i Drottningholms slottskirke.

Årsaken var ifølge den svenske avisen Expressen at det ville bli for dyrt og at «kongekvoten» allerede var fylt opp for året. Kongefamilien og særlig prinsesse Madeleine og Chris skal ha blitt meget overrasket og SVT-sjef Clara Mannheimer sa til Expressen at hun forsto at folk ble skuffet. Men nå har SVT ombestemt seg, forteller Expressen. Da SVT varslet at de for første gang på 39 år ville droppe direktesending, kom TV4 på banen. Og da gjorde SVT helomvending.

- Vi har lyttet til publikum og mange har uttrykt et ønske om å se dåpen. Derfor velger vi nå å sende seremonien fra Drottningholms slottskirke. Det er vi glade for. Det blir en mindre omfattende sending enn tidligere, uten før- og etter-studio, men noen kommer til å kommentere dåpen under selve seremonien, sier Clara Mannheimer til Expressen.