Hva var det egentlig som skjedde da TV 2s håndballkommentator Bent Svele valgte å signere videre med TV 2 fremfor å gå til Discovery Networks? Det er det full strid om hos de to konkurrentene. Striden har sin bakgrunn i gårsdagens VG-artikkel, «Discovery forsøkte å hente TV 2-profil», som Kampanje siterte i dag tidlig.

I artikkelen kommer det frem at Discovery Networks sportssjef Jan-Erik Aalbu forsøkte å hente Svele til TVNorge og Eurosport, men at håndballkommentatoren likevel valgte å bli hos TV 2. Discovery har tv-rettighetene til landslags- og herre- og kvinnehåndballen de neste to årene.

- Det ser ut til at kultur slår «cash» nok en gang i jakten på ettertraktet kompetanse, sa sportssjef Vegard Jansen Hagen i TV 2 til VG.

Discovery: - Komisk
Det får Discovery-toppene til å se rødt.

- Vi snakker vanligvis ikke om ansettelsesforhold. Men når TV 2 forsøker å vinkle denne saken som at «vi forsøker å snappe deres profiler» og «at kultur trumfer cash», blir det hele nesten litt komisk, sier Aalbu til Kampanje.

Han gjentar at det var Svele som først tok kontakt med Discovery Networks.

- Bent Svele kom til oss og viste interesse. Det synes vi var veldig hyggelig, og vi ga ham et tilbud. Han er en flink fyr vi gjerne ville jobbe med. Et par dager senere kommer han tilbake og sier at han har fått et bedre tilbud av TV 2, og derfor velger dem. Jeg har forståelse for det. Men Jansen Hagens respons til det hele kan jeg ikke annet enn le av, sier Aalbu.

TV 2: - Krysser en klar grense
TV 2s sportssjef Vegard Jansen Hagen er lite lysten på å kommentere utspillet fra Discovery, men går langt i å antyde det han mener er uproff opptreden fra motparten.

- Vi kommenterer av prinsipp aldri detaljer fra samtaler og forhandlinger, som hvem som har kontaktet hvem når og hvem som har sagt hva i hvilke møter. Det motsatte, som vi dessverre opplever her, er uproft og krysser en klar grense. Derimot kan vi slå fast at Bent Svele blir i TV 2 og oppgir kulturen som det viktigste argumentet. Det er en kultur du ikke får kjøp for penger. Heldigvis, skriver han i en e-post til Kampanje.

Men å kommentere detaljer fra forhandlingssamtaler, er nettopp det Jansen Hagen gjør, mener Aalbu.

- Jeg synes det er en merkelig oppførsel av TV 2, å gledelig antyde ting fra ansettelsessamtaler som overhode ikke stemmer. Det blir vanskelig å ta seriøst, avslutter Aalbu.