Tirsdag ble en av høstens mest intense premieredager, og det var stort sett humor som stod på menyen i alle kanalene. TV 2 samlet flest seere med «Det er lov å være blid», selv om 292.000 seere isolert sett ikke er jubeltall for kanalen, men også TV3 kunne si seg fornøyde med 141.000 seere på «Kongen på haugen».

Dårligst ut av det hele var det TVNorge som kom. Ingen av TVNorges humorprogrammer samlet mer enn 135.000 seere på tirsdag.

Les mer: Gedigen nedtur for TVNorge-humor

Humorprogrammene som konkurrerte om seerne på tirsdag var «Det er lov å være blid» (TV 2), «Hæsjtægg» (TV 2), «Brille» (TVNorge), «Kjendiskveld med Magnus Devold» (TVNorge), «En helt vanlig dag» (TVNorge) og «Kongen på haugen» (TV3).

Tv-sjef Benedicte Unhjem Johansen tror ikke kanalene nødvendigvis er tjent med å konkurrere om humor på samme dag.

- Nei, jeg tror ikke kanalene er tjent med den strategien. Det er forståelig at hver kanal ønsker å etablere «humordager» for å etablere sjanger og holde på seerne gjennom kvelden, men med så mange humorprogrammer per kanal, kan det nå se ut som kanalene samlet sett hadde fått mer uttelling ved å ikke alle ligge på samme dag, sier hun til Kampanje.

- Folk er nysgjerrige på nye humorprogrammer, så spenningen står jo nå i hvilke humorprogrammer som fenger flest seere de neste ukene. Dersom det ikke blir noen endringer i seertallene, skal vi ikke se nort fra at det blir noen justeringer i sendeskjemaet, legger hun til.

Les også: TV3 slo TVNorge-premiere

Programdirektør Eivind Landsverk i Discovery Networks mener konkurransen om humortronen er hardere enn noensinne.

- Vi har sagt at vi vil bli best på humor, og det målet står fremdeles, og både TV 2 og TV3 ser at dette har fungert bra for oss. Her handler det om at konkurransen er ufattelig skjerpet hos alle, så det er bare å gratulere TV 2 og TV3 med tallene, sier Landsverk.

Han mener også det er enklere sagt enn gjort å unngå humorkollisjoner slik man så på tirsdag.

- Det kan godt hende man burde sett at man kan optimalisere litt på humor på de forskjellige dagene, men det er sånn nå at hver eneste slot er konkurranseutsatt. Det er ikke lenger noen «free ride», og publikum velger de synes er best. Tirsdag tapte vi, så får vi se hvordan konkurransen fortsetter.