Tore Stangebye er ferdig i Aller Media og Dagbladet. Det bekreftes nå av Aller Media i ettermiddag. Han var administrerende direktør i A/S Dagblad-Trykk i perioden 1991 til 1997 før han begynte i Berner Gruppen, som var Dagbladets tidligere eierkonsern, i 2007 som konsernsjef, og har også vært administrerende direktør for Dagbladet og DB Medialab.

Fikk ny konsernsjef
Han tok over som direktør for en samlet mediedivisjon i Aller Media etter salget av Berner Gruppens medievirksomhet til Aller Media-konsernet. Med Dag Sørsdahl på plass som ny konsernsjef, har det igjen ført til en omorganisering av Aller Medias toppledelse. De siste to årene har han styrt Aller Medias medievirksomhet, med tidligere Roger Hansen som konsernsjef over seg. Hansen sa opp som konsernsjef i Aller Media i januar av «helsemessige årsaker», og nå forsvinner altså Stangebye.

- Tore Stangebye har gjort en god jobb og har vært en engasjert og sterk leder i en krevende tid for mediebransjen. Tore Stangebye var en aktiv pådriver i salgsprosessen under Aller Medias oppkjøp av Dagbladet, og har bistått med sin kompetanse på en god måte, sier styreleder i Aller Media-konsernet i Norge, Erik Aller, i en pressemelding.

Les også: Ny Aller-sjef vil ikke gi opp papir

Les også: Kjøper ut Aller-investor for to milliarder

Erik Aller representerer Aller-familien, som eier danske Aller Media.

Også den nye konsernsjefen i Aller Media gir Stangeby en fin sluttattest.

- Jeg har stor respekt for den jobben som Tore har gjennomført for Aller konsernet og vil med dette takke for gjennomført innsats, sier konsernsjef Aller Media-konsern, Dag Sørsdahl i en kommentar.

Tore Stangebye fratrer sin stilling med virkning fra 1. september 2015, men vil stå til disposisjon for den ny konsernsjefen til og med oktober.

Les også: Aller Media på vei mot to milliarder