På Amedias kvartalspresentasjon fredag ettermiddag slapp konsernsjef Are Stokstad nyheten om at Amedias hovedeiere, Telenor og LO, vurderer å få inn nye eiere av mediekonsernet. Derfor skal det nå gjennomføres «en bred evaluering av konsernets eierstruktur» med sikte på «å transformere Amedia til et moderne, framtidsrettet digitalt mediekonsern». ABG Sundal Collier er engasjert som rådgiver i prosessen.

Les mer: Vil ha inn flere Amedia-eiere

Les også: Amedia-overskudd på 108 millioner

Tidlig i 2012 kunne Telenor-topp Kristin Skogen Lund bekrefte overfor Kampanje at Telenor ønsket seg ut av medier og satte det som den gang het A-pressen i spill. Utpsillet kom i kjølvannet av at A-pressen kjøpte Edda Media og Telenor og LO besluttet å selge A-pressens post i TV 2.  Men så ble det øredøvende stille.

Styreleder i Amedia, Knut Invar Solnes, sier til Kampanje at man heller ikke nå kan være sikker på at Amedia får nye eiere.

- Vi har sagt at vi som en del av forretningsstrategien ønsker å se på om også et bredere og endret eierskap kan være med å styrke selskapet i gjennomføringen av det. Vi vil se etter løsninger som gir selskapet enda større gjennomføringskraft innenfor de digitale arenaene først og fremst, sier han til Kampanje.

- Men kan vi regne med at prosessen resulterer i et salg?

- Det er umulig å si. Nå starter vi denne prosessen, så vil vi høre hva ulike interessenter har å si. Det blir bare spekulasjoner å mene noe om det nå.

Amedia la i dag frem gode tall for årets andre kvartal, men fortsetter å slite i annonsemarkedet. Nå er det den nye trenden med programmatiske reklamekjøp som skyller innover Amedias avislandskap.

Les mer: Ny reklametrend gir Amedia-smell

- Hvorfor er timingen riktig nå?

- Nå har selskapet brukt mye tid på å legge en slagkraftig og god plan for å ta Amedia inn i en digital hverdag. Nå skal vi bygge en fremtid rundt de unike posisjonene lokalavisene har og bygge dem om til sterke digitale medieposisjoner. Når vi starter den reisen ønsker vi å gi den enda større kraft.

- Kan Amedia bli en del av et annet mediehus?

- Det blir bare å spekulere om utfallet av prosessen. Det gjør vi ikke nå.

- Ser dere på internasjonale interessenter så vel som norske?

- Vi ser bredt etter løsninger og vil gjerne kunne prate med alle som mener de kan bringe noe til Amedia som kan hjelpe Amedia videre på reisen.

- Amedia er et papirtungt selskap. Kan det bli en utfordring når dere leter etter interessenter?

- Jeg tror mulige interessenter er i stand til å vurdere selskapet godt. Amedia står sterkt i det norske markedet og leverer gode resultater. Vi ser spesielt at brukerbetalingsmodellen begynner å skyte fart. Jeg ser på det som en spennende mulighet for den rette type eier. Det er klart at mediemarkedet er krevende, men det gir oss også mange nye muligheter.