I går skrev Kampanje at TV 2-sjef Olav T. Sandnes var klar med en ny TV 2-ledelse og at den nye lederkabalen ville bli kjent i dag. Kampanje skrev også at personal- og informasjonsavdelingene kunne bli slått sammen til én avdeling med én sjef. Nå i formiddag bekrefter TV 2-ledelsen endringene.

Følgende skjer:

TV 2 oppretter en ny enhet for «Betal-TV og Teknologi» som ledes av Kjetil Nilsen. Han er i dag strategidirektør. Samtidig ansettes Sarah Willand som ny organisasjons- og kommunikasjonsdirektør.

Les også: Sandnes klar med ny TV 2-ledelse

Hentes fra egne rekker
De største endringene skjer ved at alle funksjoner innen betal-tv, distribusjon og teknologi slås sammen til en enhet i Bergen. Samtidig blir områdene organisasjon, HR og kommunikasjon en samlet enhet, slik Kampanje erfarte tirsdag. «Organisasjon og kommunikasjon» blir en ny stor enhet i TV 2 og skal altså ledes av Sarah Willand. Hun kommer fra Egmont Publishing (tidligere Hjemmet Mortensen), hvor hun har vært HR- og kommunikasjonsdirektør. Der jobbet hun sammen med Olav Sandnes inntil han ble TV 2-sjef ved årsskiftet. Det betyr at Egmont, som eier hele TV 2, også i stadig større grad preger tv-konsernets ledergruppe.

- Som resten av medieverden står TV 2 midt i en transformasjon som er veldig spennende og hvor organisasjon og kommunikasjon er sentrale områder for å lykkes. Jeg kjenner TV 2 som en fremoverlent organisasjon med dyktige og engasjerte mennesker, hvor kultur, kompetanse og kommunikasjon står høyt på agendaen. Dette var derfor en sjanse jeg ikke kunne la gå fra meg og som jeg gleder meg til å gripe tak i sammen med resten av ledergruppen og organisasjonen i TV 2, sier Sarah Willand i en pressemelding.

I Egmont Publishing erstattes hun av Nina Westgaard, som kommer fra stillingen som direktør for HR og organisasjonsutvikling i VG.

Les mer: Blir ny infotopp i Egmont

- To sentrale inntektsstrømmer
TV 2-sjefen sier dette om den nye organisasjons- og kommunikasjonsdirektøren:

- Sarah Willand har sterk HR-faglig bakgrunn og har en betydelig erfaring med både kompetanseutvikling og arbeid med bedriftskultur i større virksomheter. I dagens utfordrende mediemarked vil også hennes kompetanse knyttet til nødvendige omstillingsprosesser komme godt med, sier Sandnes.

Om opprettelsen av avdeligen for betal-tv og teknologi sier han dette:

- Reklame- og brukerinntekter utgjør de to sentrale inntektsstrømmene i TV 2. Etter oppkjøpet av C Mores norske virksomhet står nå hvert område for rundt halvparten av TV 2 sine inntekter. Dette må også reflekteres i hvordan TV 2 er rigget organisatorisk i årene som kommer, sier Sandnes.

Øivind Johannessen, som har jobbet i TV 2 siden starten på 90-tallet, går ut av konsernledelsen ved nyttår, men fortsetter i TV 2. Han er i dag er direktør for distribusjon og teknikk vil inngå i avdelingen for betal-tv og teknologi.

Færre TV 2-sjefer
Sandnes kutter nå antallet sjefer i TV 2-ledelsen. Ledergruppa var atskillig større da Alf Hildrum overtok som TV 2-sjef etter Kåre Valebrokk, men Hildrum reduserte også antallet sjefer da han styrte tv-konsernet. Under Olav T. Sandnes har antallet ledere krympet ytterligere.

- TV 2 har nå behov for en mindre og mer kompakt ledergruppe med evne til å agere raskt på de endringer vi løpende ser i markedet. Dette medfører også at det blir et noe bredere ansvar for flere av lederne i ledergruppen, sier Sandnes.

Kampanje har tidligere skrevet at både TV 2-veteran Rune Indrøy og HR-direktør Ann Kristin Søreid har sluttet i TV 2. Begge satt i konsernledelsen. Sarah Willand erstatter nå disse to TV 2-direktørene.

Les også: TV 2-direktør slutter

Les også: Indrøy slutter i TV 2

TV 2s ledergruppe består nå av:

Administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes

Program- og kanaldirektør Trond Håndlykken Kvernstrøm

Nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther

Salgs- og markedsdirektør Bjørn Gunnar Rosvoll

Direktør Betal-TV og Teknologi Kjetil Nilsen

Økonomidirektør Maria Borch Helsengreen

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand

Direktør Fellesoperasjoner Betal-tv Øivind Johannessen (t.o.m. 31.12.2015)