Både Discovery, Fox, Time Warner og Disney fikk en skikkelig kilevink på den amerikanske børsen i går. Det verste børsfallet var det TVNorge-eier Discovery som opplevde med en kursnedgang på over 12 prosent, mens Disney-aksjen falt med nesten ti prosent.

Det er frykten for at tv distribuert over internett skal svekke de tradisjonelle forretningsmodellene som sender aksjene til de store mediegigantene ned på New York-børsen.

Fallet er det største på fire år i mediesektoren, ifølge Bloomberg.

For denne uken har det haglet med kvartalsrapporter fra de børsnoterte selskapene og tallene har rystet medieinvestorene på Wall Street.

Discovery klarte ikke å innfri medieanalytikerne forventninger på salg og resultater, mens Disney som eier tv-kanalene ABC og ESPN, kom med et mer pessimistisk syn på utsiktene på kabel-tv-fremover.

Færre amerikanere betaler for de store kabel-tv-pakkene og velger heller rimeligere onlineløsninger og tilbud som Netflix, HBO og YouTube.   

- Kvartalsresultatene fra de store medieselskapene har styrket fortellingen om at veksten i reklamemarkedet og distribusjonsinntekter kan være i fare som en følge av at kabel-tv-modellen begynner å rakne og nye internettplattformer representer nye og gode alternativer for annonsøren, sier Bloombergs egen kommentator Paul Sweeney til eget nettsted.