Navn: Mah-Rukh Ali

Stilling: Anker TV 2 Nyhetene 18.30 og 21.

Årets ferie: Helgeturer til London og utflukter til britiske småbyer

Den perfekte sommermaten: Sushi, vannmelon og iskrem.

- Du arrangerer en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Jeg inviterer Hillary Clinton, Magnus Carlsen og Jerry Seinfeld. Vi reiser til Las Vegas. Der kan Hillary Clinton fortelle hvordan man vinner etter å ha gått på nederlag først. Magnus Carlsen kan lære meg sjakk og gi oppskriften på hvordan man fortsetter å vinne. Og Jerry Seinfeld tester ut nye vitser og ser om de lever inn i 2015.

- Kommer du til å lese flest nyheter i sommer via Facebook-profilen din eller på VG.no?

- VG

- Hvordan står det til med lineær-tv-seingen?

- Det siste halvåret har jeg bodd og studert i Oxford og ikke hatt tv. Det har vært uvanlig. I det daglige både jobber jeg og lever med tv privat. Den står ofte på hjemme. Er ellers ikke så bekymret for lineær tv-ens fremtid de nærmeste årene, selv om nye plattformer utfordrer. Flater i lineær tv skårer fremdeles høyest på kredibilitet og troverdighet sammenliknet med andre medier. Men i et fem- og tiårs perspektiv er nok mye annerledes, det er bare å innse.

- Hva gjør du for å holde deg oppdatert på den teknologiske utviklingen i jobben din?

- Teknologisk utvikling gjør at vi kan formidle nyheter på en ny måte. Det finnes ingen grenser for hva som kan fremstilles grafisk og virtuelt i studio i dag, og seerne krever mer av oss. Det må vi hele tiden tilstrebe å leve opp til. Jeg er opptatt av at vi skal bruke mulighetene teknologien gir oss på en riktig måte. Formidling er en kunst. Etter noen år der vi har latt oss begeistre og rive med av teknologiske muligheter, er det interessant å se at det er en økt etterspørsel etter grovklipte og upolerte klipp og dokumentarer, i søken etter autentisitet og ekthet. Jeg har de siste årene besøkt flere av verdens ledende tv-stasjoner for å lære mer om hvordan de bruker teknologien i sin hverdag. Teknologisk læring er helt avgjørende for alle som tenker seg en fremtid i journalistikken. Den er både viktig som arbeidsverktøy, og som journalister må vi lære oss å bruke verktøyene bedre enn aktører som truer vårt yrke og voksende pr-bransje.

- Du får 100 millioner kroner til fordeling på høstens medie- og kulturbudsjett. Hvem får pengene?

- De går til journalistiske graveprosjekter og utenriksjournalistikk.

- Hvilket terningkast gir du medieminister Thorhild Widvey?

- Heldigvis er det ikke min oppgave å kaste terning.

- Hva er det første du tenker på når du hører Content Marketing?

- Jåleord.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Folk som fjaser om trivialiteter, klager over banaliteter som dårlig vær, og mangler humor og selvironi. Og også den gjengen som har bestemt seg for å være negative. Bransjen vår er i en usikker tid, men man må heller se mulighetene enn å klage. Ting blir ikke som de var for 20 år siden. Heldigvis.

- Norske nettaviser fyller 20 år i år. Hva har vært høydepunktet og hva har vært den største skuffelsen?

- Mange nettaviser gikk en periode gjennom en identitetskrise hvor man ikke visste hvordan man skulle skille seg ut. Det førte til mange sprikende og merkelige saker. I dag synes jeg de fleste største nettavisene har blitt gode på å finne en nisje, målgruppe og identitet, og gode på å pushe saker på sosiale medier. Jeg var nylig på besøk hos Financial Times i London og snakket med deres ansvarlige redaktører for sosiale medier. De har egne ansatte som utelukkende jobber opp mot saker som skal lages for å deles på sosiale medier. Til tross for rosa avis, pengesterkt publikum, har de klart å finne en bra nisje med tabloide saker som gjør seg på sosiale medier som appellerer til deres målgruppe. Det kan for eksempel være en sak om hvilken font man skal skrive CV-en sin med.

- Hvilket medie- eller kommunikasjonsselskap kunne du tenke deg å lede?

- Jeg synes det er mange spennende selskaper.