Navn: Helene Friis

Stilling: Dep. Manager Digital & Direct marketing i Telenor Mobile

Årets ferie: Første del av ferien var på hytta i Mandal, og siste del på seilbåt i Kroatia med gode venner. Seilturen var en suveren overraskelse siden jeg aldri har vært i Kroatia, eller bodd tett på med åtte andre i båt…

Den perfekte sommermaten: Er og blir sprøstekt Mandals-makrell med syndig mye rømmesaus, poteter og agurksalat.

- Du arrangerer en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Ærlig, eller politisk korrekt her??!! Vel, for å gjøre det enkelt blir det besetningen i Radioresepsjonen. Jeg elsker å fjerne ut med å høre på de tre, og kan høre flere episoder av gangen! Jeg hadde latt Tore velge sted, Steinar plukke meny og Bjarte til å bestille drikkevarer.

- Kommer du til å lese flest nyheter i sommer via Facebook-profilen din eller på VG.no?

- Tjaaaaaa, nå er jo folk ganske flinke til å kommentere og dele nyheter fra mediene på Facebook, så her blir svaret litt av begge deler. Men med VG+-appen, blir det jo mer komprimert nyhetslesning, da.

- Hvordan står det til med lineær-tv-seingen?

- Den er mer eller mindre lik null. Kun Wimbledon, «Sommeråpent» på NRK da Sommerbåten var i Mandal og en og annen nyhetssending er blitt sett lineært.

- Hva gjør du for å holde deg oppdatert på den teknologiske utviklingen i jobben din?

- Abonnerer på ulike nyhetsbrev fra diverse kilder som jeg prøver og håper å skumme igjennom. I tillegg er jeg omringet av en masse glupinger på jobb som er flinke til å dele. Det hjelper jo at man sitter i landskap så får man jo med seg ulike snakkiser.

- Du får 100 millioner kroner til fordeling på høstens medie- og kulturbudsjett. Hvem får pengene?

- Tusen takk! Da ville jeg drysset rundhåndet ut til ulike gründerbedrifter som kanskje kunne fått Norge på tech-kartet. Noe må vi jo leve av når oljen tar slutt!

- Hvilket terningkast gir du medieminister Thorhild Widvey?

- Pass – jeg har ikke grunnlag for å trille terning på medieministeren.

- Hva er det første du tenker på når du hører Content Marketing? 

- En disiplin innen markedsføring som gjerne bruker andre teknikker enn den tradisjonelle reklamen. Siden dette er mitt ansvarsområde i jobben min, så brenner selvsagt hjertet mitt ekstra mye for innholdsmarkedsføring og alle mulighetene. Ellers tenker jeg jo også på alle innlegg og diskusjoner som har vært på Kampanje så langt i år, og som ikke nødvendigvis har vært like konstruktive for fagdisiplinen til tider.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Jeg bruker ikke veldig mye krefter på å irritere meg over enkeltmennesker eller tema. Har vel kun irritert meg over enkelte innlegg i definisjonsdebatten rundt content marketing siden dette er veldig relatert til jobbhverdagen min. Men nå har det gått over, altså!

- Norske nettaviser fyller 20 år i år. Hva har vært høydepunktet og hva har vært den største skuffelsen?

- Høydepunktet var kanskje da mobilversjoner gjorde det smooth å lese nyheter på mobilen. Jeg leser mer nyheter på mobilen enn jeg gjorde på PC. Største skuffelse... tja, kommentarfelt som fylles med søplete meninger fra personer med dårlig folkeskikk. De fleste kommentarfelt får meg til å scrolle i racerfart opp, eller klikker på en mulig ny lenke når jeg er ferdig med en artikkel.

- Hvilket medie- eller kommunikasjonsselskap kunne du tenke deg å lede?

- God damn, det har jeg ikke tenkt på, eller dagdrømt om siden jeg trives godt i «Televerket». Når jeg nå kan velge fra øverste hylle med tanke på at dette er en spalte – så hvorfor ikke slå til å si Netflix? Jeg er stor fan av tjenesten, har hørt at de har en veldig bra kultur, og så er jeg spent på hva fremtiden innen strømming vil bringe!