Samtidig som det amerikanske mediekonsernet Discovery Communications gjennomførte sitt nordiske tv-raid med kjøpet av SBS' nordiske tv-divisjon for ti milliarder kroner på tampen av 2012, sikret de seg også 20 prosent av sportskanalen Eurosport, som eies av det franske tv-konsernet TF1.

Strømme: - Norsk Eurosport i høst
Ved inngangen av fjoråret kjøpte de seg ytterligere opp i sportskanalen, og ble hovedaksjonær med 51 prosent av aksjene. Nå tar Discovery full kontroll over Eurosport. Det bekrefter både det franske mediekonsernet TFI og Discovery. 

- Dette er gode nyheter, og nok en bekreftelse på at vi mener alvor med vår sportssatsing. I høst kommer vi til å merke at satsingen trappes opp også i Norge. Da lanserer vi en egen norsk Eurosport-kanal med det passende navnet Eurosport Norge, sier den norske Disovery-sjefen Harald Strømme til Kampanje.

 Discovery betaler 491 millioner euro for de resterende 49 prosent av Eurosport-aksjene. Det tilsvarer 4,4 milliarder norske kroner.

- Fortsetter å styrke Eurosport
- Discovery er glade for å kunne ekspandere og øke vår investering i Eurosport samtidig som vi fortsetter å styrke vår nyeste globale merkevare med relevante sportsrettigheter som skaper verdier for kunder, annonsører og distributører, sier Discovery-topp David Zaslav i en pressemelding fra det amerikanske mediekonsernet.

- I 2012 begynte vi vår investering med en 20 prosent eierandel i Eurosport og økte investeringen til 51 prosent i 2014. Å ta full kontroll over Eurosport er kulminasjonen av avtalen om å styrke Eurosport som en ledende merkevare innen tv-sport og fullt integrere denne virksomheten inn i Discoverys globale portefølje, sier han.

Betalte 11,6 milliarder for OL-rettigheter
I slutten av juni ble det kjent at Discovery, som i Norge eier blant annet TVNorge, vant kampen om rettighetene til OL fra 2018 til og med 2014. Fire OL lå i potten da aktører som Discovery, TV 2 og NRK kjempet om rettighetene. Men da Discovery smalt 1,3 milliarder euro på bordet, var de norske aktørene helt sjanseløse. Det tilsvarer 11,6 milliarder norske kroner.

- De olympiske leker er og blir verdens største idrettsbegivenhet, og i Norge er jo vinter-OL større enn alt annet. Å forvalte disse rettighetene frem til 2024 er en drøm som går i oppfyllelse, sier Harald Strømme, sjef for TVNorge og Discovery Networks, sa Harald Strømme til Kampanje.

Les også: Discovery knuste NRK og TV 2

Les også: TVNorge-eier kjøper OL-rettigheter

- Dette beviser at vi mener alvor med kjøpet av Eurosport, og at Discovery er langsiktig i sin tunge satsning på sport. Til høsten lanserer vi Eurosport Norge, og vi har gjennomført en rekke rettighetskjøp de siste ukene. Dette blir rett og slett fryktelig gøy, sa Strømme.

Lanseringen av en norsk Eurosport-kanal ble avslørt av Discoverys vest-europeiske sjef Dee Forbes på Nordiske Mediedager i Bergen i mai.

- Vi vil lansere en lokal versjon av Eurosport i år. Vi føler at vi har en størrelse og en styrke til å gjøre dette nå. Det kommer til å forandre hvordan vi snakker om dette, sa Forbes fra scenen.

Les også: Lanserer norsk Eurosport-kanal

Forbes styrer hele Discovery-imperiet i de største europeiske markedene og med Norge som det største markedet målt i inntekter etter USA er det ingen tvil om Discovery-toppene følger nøye med på utviklingen på det norske markedet.

- Vi ser på dette i en rekke markeder og vil forsøke å lokalisere Europsport-satsingen der det er mulig. Norge er en slik mulighet, sa hun til Kampanje.

Eurosport er Discoverys første steg inn i sportsbransjen.

- Det gir meg mareritt. Sportsverdenen er ikke for de med svakt hjerte. Dette er et helt annet spill enn film og serier. Eurosport har forandret oss dramatisk som et selskap. Sport kommer til å bli en drivkraft i en ikke-lineær verden, sa Forbes til Kampanje.